Pyrrhos - segraren som förlorade

"Det är lätt att läsa antikvetaren Allan Klynne. Han lyckas få liv i de svåra källkritiska diskussionerna." /DN

Pyrrhos - segraren som förlorade

"Imponerande om doldisen Pyrrhos" /Norrköpings Tidningar

Pyrrhos - segraren som förlorade

"... en bred, detalj- och kunskapsrik skildring ..." /Populär Historia

"Boken är ingen biografi över Pyrrhos, skriver Klynne, »därtill är källorna för tunna«. Nej, den är mer än så: en bred, detalj- och kunskapsrik skildring av den kaotiska period som följde efter Alexander den stores död, då dennes världsvälde föll sönder och Rom ännu inte hade etablerat sig som den nya supermakten.

Trots att källorna är begränsade, motsägelsefulla och ofta otillförlitliga - eller snarare just därför - blir de något av huvudperson i Pyrrhos. Klynne diskuterar, värderar och jämför dem boken igenom. Det kan låta tråkigt, men är det inte. Tvärtom."
Karl-Olof Andersson

Pyrrhos - segraren som förlorade

"Texten är underhållande och skriven med glimten i ögat. [...] Den ger mycket kunskap och klarhet om en för oss föga känd epok." /Ölandsbladet

Pompeji

"Här blir Pompeji en levande stad igen"

"Friskt tänkande. Beard skriver med humor, glatt kritisk mot en del gamla föreställningar av mer eller mindre konstruerade slutsatser. Boken ska med vid nästa Pompejibesök - om det blir något!"
Ivan Österblad, Länstidningen Södertälje

Pompeji

"Uppiggande om Pompeji bortom myterna"

"I stället visar hon hur staden styrdes, hur man levde, handlade och var oense i Pompeji. Häri ligger bokens verkliga styrka. Det är en relativt enkel sak att avfärda tidigare teorier som ohållbara, en helt annan och betydligt svårare att skapa nya och egna teorier som kan leda vidare och skapa sammanhang."
Erik Petersson, Östgöta-Correspondenten

Pompeji

"Pompeji bakom sägnerna"

"Beard är en bitsk och underhållande popularisator, en engelsk motsvarighet till Fredrik Lindström om man så vill, även om hennes sätt att granska och diskutera arkeologiska fynd på ett medryckande sätt snarast för tankarna till Fredrik Lindströms namne, den svenska forskaren Jonathan Lindström och hans bok "Bronsåldersmordet" från förra året."
Lars Linder, DN 

Pompeji

"fylld av fakta och intressanta uppgifter"

"Boken är fylld av fakta och intressanta uppgifter om livet i en antik stad som så många har fascinerats av. Den är välskriven och författaren slår inte fast något som hon inte har bekräftat."
Kjell-Ove Cederqvist, Dagbladet

Pompeji

"Fullödig bild av Pompeji"

"Man har trevligt i May Beards sällskap, likaväl som man lär sig mycket. Själv kommer jag nog att ha en annorlunda och betydligt mer fullödig bild, trots all osäkerhet i tolkningarna, när Pompeji stiger fram för min inre vision."
Jan Sandström, Arvika Nyheter

Kleopatra

"Synnerligen läsvärt"

"Synnerligen läsvärt om den mytomspunna egyptiska drottningen Kleopatra."
Dick Harrison ger julklappstips i Tidningen VI

Kleopatra

Pressröster om Kleopatra

"En ny svensk biografi, "Kleopatra. Liv och legend", ger utförligt besked. Den är skriven av antikvetaren Allan Klynne. Han vet att berätta en god historia, samtidigt som han är noga med att så långt det bara går skilja fakta från legendbildning, en svår uppgift på just det här området. /.../ Här går Klynne, så gott som oanmäld, in i främsta ledet bland våra historieskribenter."
Anders Cullhed, Dagens Nyheter

"Kunnigt, lärt och lätt fyller antikvetaren Allan ­Klynne en lucka i vår litteratur genom att söka den verkliga ­människan bakom legenden Kleopatra."
Sture Linnér, Svenska Dagbladet

"Det är naturligtvis Kleopatra det gäller och om henne har den svenske antikforskaren Allan Klynne skrivit en alldeles utomordentligt gedigen lärorik och – ja, faktiskt – också spännande bok."
Merete Mazzarella, Sydsvenskan

"Allan Klynne har skrivit en suverän bok om Kleopatra och hennes samtid."
Jan-Ole Engkvist, Norra Skåne

"Klynne framställer med spänst och schwung ett av de mest omtumlande skeendena under antiken. Särskilt skicklig är Klynne på att väva in historiska fakta i berättelsens ram. Så får läsaren Roms politiska styrelseskick och Alexandrias stadsuppbyggnad sig till livs av bara farten. Inte ens ptolemaiernas komplicerade släktträd blir tungt att ta till sig – i sanning en bedrift. /.../
Allan Klynnes Kleopatra. Liv och legend är en djupt kunnigt ledd vandring i antikens på en gång tillgängliga och främmande värld, en eftertänksam biografi om en av världshistoriens största profiler och inte minst en lustfylld läsupplevelse. Jag rekommenderar den varmt!
Ida Östenberg, Bohusläningen

"Allan Klynne, en av Allt om Historias skribenter, tillhör Sveriges främsta experter på antikens Rom. I denna intressanta bok porträtterar han den egyptiska drottningen Kleopatra, som hade kärleksförhållanden med både Julius Caesar och Markus Antonius."
Allt om Historia

Kleopatra

"Betyg: EEEE" Emmas boktips

"Över huvud taget tycker jag att Klynne håller ett mycket sympatiskt tonfall och att boken är välskriven, underhållande och intressant."

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.