Söderns sötma

Söderns sötma i Klingan "Hans fina bok ger mig anledning att spela några av de bästa blueslåtarna från den amerikanska södern."

"Jag har lånat rubriken ”Söderns Sötma” från en ny bok av Mikael Timm. Han har samlat intryck från resor under många år i den amerikanska södern. Och det är en blandning av både söta och sura intryck, både glädje och sorg, spänning och leda.
Det gäller också musiken som löper som en tråd genom texten."
Världsmusik med Lennart Wretlind

 

Söderns sötma

"Med en nostalgisk nyfikenhet reser Mikael Timm till den amerikanska södern"

"Med en nostalgisk nyfikenhet reser Mikael Timm till den amerikanska södern, närmare bestämt Mississippi och Louisiana, för att upptäcka platserna där bluesen uppstod och där stora författare som Mark Twain och William Faulkner inspirerats. /.../
Med självinsikt, ödmjukhet och humor beskriver Timm sin besvikelse och håller sig borta från att försöka tvinga fram romantiska bilder av något som inte går att se. I stället blir det en intressant inblick i hur delar av USA faktiskt ser ut i dag, med detaljerade miljöbeskrivningar. I jämförelse lyfts historiska fakta fram."
Sebastian Danielsson

 

Söderns sötma

"Boken fungerar både som en resa i läsfåtöljen och som en introduktion till en intressant del av USA" Vi Bilägare

"Dit måste man åka nån gång."

Jörgen Persson

Söderns sötma

"Efter läsningen inser man hur berikad man blivit"

Söderns sötma

"Mikael Timm berikar oss med en kulturskatt" Östran

Söderns sötma

"Jag rycks med av Timms reseberättelse, av hans suveräna förmåga att fånga stämningar och möten med människor" Landskrona Posten

Lusten och dämonerna

Pressröster om Lusten och dämonerna

"... Timm har absolut åstadkommit något värdefullt /.../ Timm lyckas på gott och ont göra Ingmar Bergman tillgänglig, närmast fryntlig och godmodig."
Maria Schottenius, Dagens Nyheter

"... det är ett jättelikt material som han presenterar kunnigt, personligt och med en aldrig sviktande energi och entusiasm."
Maria Bergom Larsson, Aftonbladet

"Mikael Timm har skrivit en storartad, lättläst och omfångsrik introduktion till Ingmar Bergmans långa liv och kulturgärning."
Henric Tiselius, Stockholm City

"Det är storartat skrivet. Okonventionellt, men en dunkande resa rätt in i ett konstnärskap."
Bodil Juggas, Arbetarbladet

"Det Timm överlämnar är en ovärderlig kulturskatt i utmärkt skick. För boken spänner inte bara över 1900-talets svenska kulturhistoria utan är en inträngande biografi, en spännande roman och en guldgruva för alla som är intresserade av Bergman, men torde med stor behållning kunna läsas av alla som överhuvudtaget har intresse av film och teater."
Rune Degerhammar, Kristianstadsbladet

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.