Pluras jul och nyår

"Säkert perfekt julklapp till gubbar i samma ålder eller till hipsters som vill gå "all in"." /Elle Mat & Vin

Pluras jul och nyår

Plura gästar TV4 Nyhetsmorgon

"När de föreslog att jag skulle göra en julkokbok tänkte jag – nej inte jag också", säger artisten Plura Jonsson, som till slut gav ut en kokbok inspirerad av sin mors recept."

Pluras jul och nyår

"Det är helt klart att Plura är en livsnjutare av stora mått, därtill en som har förmågan att förmedla glädjen i bra mat och dryck." /Motala & Vadstena Tidning

Grilla för kärlekens skull

"Plura – hetare än någonsin!" /Elle Mat & Vin

Pluras husman

"Detta är en mycket trevlig bok för oss alla som älskar att laga, och inte minst läsa om, mat" /Allas

Pluras husman

"Kärleken till de svenska mattraditionerna och till mammans kokkonst skapar en riktigt charmig kokbok." /Kristianstadsbladet

Pluras husman

"det här är en trevlig presentbok att få." /Folkbladet

"Vad får vi då ut av den här boken? Jo, småputtrig och trevlig läsning mellan recepten, personliga betraktelser och episoder. Vackra bilder (Pepe Nilsson, Pär Wickholm) och snygg design.
/.../
Totalt ett 80-tal recept som kan göra matlagningen lite roligare. För visst, det här är en trevlig presentbok att få. Särskilt om man gillar Plura och Eldkvarn. Och det gör vi väl allihop?"
Arne Lindh

Pluras spanska kokbok

"Plura har verkligen lyckats med sin ambition att få det att vattnas i munnen på oss." /Plaza Stora Kök & Badguiden

"Plura har verkligen lyckats med sin ambition att få det att vattnas i munnen på oss. Och fotografen Pepe Nilsson har även dragit sitt strå till stacken genom att dokumentera läckerheterna med ett fantastiskt foto."

Pluras spanska kokbok

"Det är inte bara recept, utan också nya kulturer och lite av en upptäcksfärd"

Pluras spanska kokbok

"Förutom recept även en stor dos spansk stämning, fantastiska bilder och riktigt kul läsning" /S

Pluras spanska kokbok

"den här boken gör mig mycket lockad att laga Pluras rustika, enkla och genuina spanska husmanskost" /Allt om Mat

Pluras spanska kokbok

"mina förväntningar ökar - och infrias"

"Här finns nästan alla de rätter jag suktat efter och mer därtill. 
/.../ Det här är en kokbok som faktiskt kommer att användas.
Johanna Rovira

Texter & historier från den stora landsvägen

Pressröster om Texter och historier från Den stora Landsvägen

"Men denna bok är medelst generositet ett lysande exempel på den gemensamma betydelsen av ord och bild, lokalpatriotism och manlig öppenhet. Och Plura Jonsson framstår som ett lokalt förankrat universalgeni, med stor öppenhet också för Norrköpingska uttryck och drabbande intryck. /.../ Litteratur, annorlunda uttryckt, som lever i kraft av det specifika och allmänna. Och av bilder, foton, teckningar."
Jan Karlsson, Norrköpings Tidningar

"Den här boken är full av liv, och död. Det finns texter och historier här som gör en full i skratt, arg, ledsen, sentimental, förundrad eller bara häpen. Ibland allt på samma gång. Eldkvarn har den effekten på folk."
Johanni Sandén, Dalarnas Tidningar

"En lång resa blir det mellan dessa pärmar, från då till nu, mellan dur och moll, en skildring av ett enskilt liv som också är de mångas leverne och öden. Litteratur, annorlunda uttryckt, som lever i kraft av det specifika allmänna. Och boken bågnar av bilder, foton, teckningar. Till allt annat visar sig Jonsson vara en riktigt bra målare. Praktverk, ja."
Jan Karlsson, Kristianstadbladet

"Boken innehåller texter och ackordsanalyser till 100 av bröderna Plura och Carla Jonssons låtar. Det som får den att lyfta är att praktiskt taget varje album presenteras med en inledande text från vänner, bekanta, journalister, producenter och andra som på ett eller annat sätt har korsats bandets väg."
Göran Jonsson, Dagens Industri

Resa genom ensamheten

Pressröster om Resa genom ensamheten

"Plura kan verkligen skriva /.../ En mycket trevlig klippbok att bläddra i och bli road av ibland - och melankolisk till ibland. Många kommer att ta den till sig, i Norrköping bör den bli bestseller."
Christer Sandberg, Folkbladet

"Jag är tagen av Resa genom ensamheten. Detta trots att jag inte har någon relation till Plura och Eldkvarn, utan hellre lade mig på sängen och lyssnade på New Kids on the Block. Det är spännande att läsa om en för mig okänd del av svensk musikhistoria-och det är en imponerande, välskriven debut."
Maria Broberg, Västerbottens-Kuriren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.