Biskopen och korståget 1206

"Jonathan Lindström har skrivit en faktafylld, mäkta initierad skildring av hur denna gudsman går från bibelstudier och etablering som domprost till att bli ärkebiskop och krigare i Guds namn."

Biskopen och korståget 1206

"Det som gör Lindströms böcker så medryckande är författarens entusiasm och förmåga att beskriva arbetet med att hitta ny kunskap om historien närmast som ett detektivarbete."

Biskopen och korståget 1206

"Som populärhistorisk skribent är Jonathan Lindström en tillgång för de svenska läsarna." /Populär Historia

"Med Biskopen och korståget 1206 har Lindström skrivit en värdig medeltidsuppföljare till sina uppskattade böcker om sten- och bronsålder. Boken är inte bara faktarik och förklarande - den är också underhållande på ett sätt som många historieskribenter borde försöka ta efter."

Medvetandets gåta

"Vad händer med vårt medvetande när vi dör?" Jonathan Lindström medverkar i SR P1 Kropp & Själ

Medvetandets gåta

"Jonathan Lindström berör i sin nya bok Medvetandets gåta"

De dödas tempel

"Lindström visar att vi kan berätta om stenåldern utan att vara antingen banala eller torrt akademiska."

"Lindström visar att vi kan berätta om stenåldern utan att vara antingen banala eller torrt akademiska. Att läsaren dessutom fått en rolig, spännande och uppslukande detektivhistoria i arkeologisk tappning är en ren bonus."
Åsa M Larsson, har doktorerat på neolitikum vid Uppsala universitet. Hon är verksamhetschef vid SAU, en uppdragsarkeologisk stiftelse.


De dödas tempel

"rolig och suggestiv läsning" /Forskning och Framsteg

"Jonathan Lindström var ledare för utgrävningen och skildrar i lättsam stil - en blandning av reportage, deckargenre och populärvetenskap - arbetet att med hjälp av all tillgänglig teknik förstå fynden."
Cecilia Christner Riad

Bronsåldersmordet

"En faktabok med samma kvaliteter som en spännande deckare" Nerikes Allehanda

De dödas tempel

"Detektivroman ur verkligheten"

De dödas tempel

"Med dialoger och författarens lättflytande språk är texten riktigt njutbar"

Bronsåldersmordet

"Sällsynt roligt och förvånansvärt spännande" DN

De dödas tempel

"Läs och lär" Dagbladet Sundsvall

"Jonathan Lindström berättar detaljerat och livfullt, dels om utgrävningarna, dels om fynden och vad undersökningar av fynden gav för resultat. Han är en god berättare och en engagerad guide till oss läsare som dels gillar historia, dels finner spänning i det som hände för många, många år sedan. Han skriver dessutom bra."

Kjell-Ove Cederqvist

Bronsåldersmordet

"det är inte något dåligt detektivarbete med tanke på att mordet skedde för 2 800 år sedan!"

"Lindström griper sig an fallet som en modern mordutredare och låter läsaren följa med i alla steg längs vägen. Likt en Sherlock Holmes eller Hercule Poirot håller han upp bevismaterialet och förklarar pedagogiskt vilka slutsatser man kan dra av det. Som läsare kan man bara nicka instämmande när han redogör för sina analyser – de känns vederhäftiga även när de är ganska långtgående. /.../
Liksom i en god deckare får man till slut svar på frågan ”vem” och ”varför” och det är inte något dåligt detektivarbete med tanke på att mordet skedde för 2 800 år sedan!"
Ann-Louise Eringsmark Regnéll

 

Bronsåldersmordet

"en bok som jag verkligen, verkligen rekommenderar"

Tobias Svanelid och Urban Björstadius i Vetenskapsradion Historia tipsar om årets bästa historiska böcker, bland annat Jonathan Lindströms bok, Bronsåldersmordet.

"en av årets mest läsvärda historiska böcker", "en sällsynt inblick i det bronsålderstida Sverige", "med det här drivna och spännande språket så är det här en bok som jag verkligen, verkligen rekommenderar."

Bronsåldersmordet

"riktigt intressant och spännande."

"En hel bok om några skelettdelar och en liten samling bronsåldersverktyg låter väl inte märkvärdigt, men det blir riktigt intressant och spännande. /.../ Hela tiden beskrivs Granhammarmannen, hans omvärld och undersökningen kring hans liv med såväl saklighet som värme och humor!"

Bronsåldersmordet

"Det blir toppbetyg för Jonathan Lindström"

"Vilken tur att jag ändå började att läsa. För det är så här som historia ska skrivas /.../ en riktig pärla /.../ kan förmodligen få den skoltröttaste tonåring att bli intresserad av historia."
Magnus Ljung, Sveriges Radio Skaraborg

Bronsåldersmordet

"Spännande som på teve"

"Frustande av energi har han kastat sig över det gamla mysteriet med alla de metoder som modern arkeologi och senare års häpnadsväckande kriminaltekniska framsteg gjort möjliga: röntgen, DNA, analys av pollen och radioaktivt sönderfall. Med stor förtjusning har Lindström också givit storyn en form som ligger långt ifrån den klassiska arkeologiska redogörelsen – bitvis rena CSI-deckaren. /.../ Hans bok blir därmed också till en bred rundmålning av vad vi i dag vet – eller kan gissa – om bronsåldern som historisk epok. /.../ Jonathan Lindström är en utmärkt skribent och lysande kunskapsförmedlare, och i långa avsnitt hör hans bok till det bästa som skrivits om arkeologi för en större läsekrets."
Lars Linder, Dagens Nyheter

Bronsåldersmordet

"ett historiskt Kinderägg med en riktigt stor överraskning i"

"Resultatet blir tack vare Lindströms lustfyllda oh medryckande språk åde en lättsam lärobok i arkeologi och en rafflande kriminalhistoria. /.../ Lindströms Bronsåldersmordet är helt enkelt en mycket lyckad hyprid av populärvetenskap, vetenskap och skönlitteratur, ett historiskt Kinderägg med en riktigt stor överraskning i."
Sophie Lossing, Skånska Dagbladet

Bronsåldersmordet

"en klar femma"

"Jonathan Lindström kombinerar en pedagogisk auktoritet med en sorts lustfyllt berättande som är helt oemotståndligt för den som läser hans böcker. /.../ 
Jonathan Lindström ikläder sig den arkeologiske detektivens kappa för att leta reda på mördaren" /.../
Han vill ge oss en livfull bild av bronsåldern i Sverige, och han lyckas verkligen /.../ "Det här är en klar femma, borde vara en typisk Augustkandidat i fackboksklassen." Yukiko Duke, Gomorron Sverige (ca 11 minuter in i programmet)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.