Urban Safari.2

"Läsvärda essäer" /ELLE

Urban Safari.2

"Bobo Karlsson är påläst som få och entusiasmen smittar av sig" /Vagabond

Urban Safari.2

"Ett mästerverk" /Expressen Söndag

"Väcker upptäckarlusten. En fantastisk guide till tolv av världens städer, där Bobo går utanför de trampade turiststigarna. Exakt så här vill jag resa och kapitlen om mina favoritstäder - Barcelona och San Francisco - är extra njutningsfulla. Men jag blir minst lika sugen på att upptäcka Hamburg, Marrakesh eller New Orleans. Ett mästerverk."

 

Urban Safari.2

"Den är så roande att jag genast beställt den första ”Urban Safari” som kom ut fyra år tidigare." /Staffan Heimerson, Aftonbladet

"Jag läser just nu ”Urban safari 2” av den globale flanören Bobo Karlsson. Karlsson driver en tes: Det är städerna, inte länderna, som pekar in i framtiden; nationalstaterna är passé. Förälskat, initierat, och med kaskader av vilda alliterationer och kvicka metaforer, fångar han tidsanda och attityder i Paris, Hamburg, Barcelona, Mexico City och en handfull stora städer till. Han har en berömvärt lysten inställning till synd och hedonism. Den är så roande att jag genast beställt den första ”Urban Safari” som kom ut fyra år tidigare."
Staffan Heimerson

Urban Safari.2

"Det bubblar i blodet på mig av reslängtan under tiden som jag vänder blad."

"Det är ingen tvekan om att Urban safari 2 är en välskriven bok med gedigen kunskap i bagaget. Den som är ute efter en klassisk guidebok får leta någon annanstans. Bobo Karlsson imponerar med sin research, sitt genuina intresse och sin kärlek till alla dessa städer. Boken är en bibel för ressugna hipsters. Resporr för de redan frälsta. /.../

Bobo har förmågan att få sin iver att smitta av sig. Det bubblar i blodet på mig av reslängtan under tiden som jag vänder blad."
Sofie Petersson

Urban Safari.2

"4 av 5"

"Dessutom skriver han så inlevelsefullt och utförligt att jag har svårt att se hur hans reseskildrande skulle kunna överträffas."

 

Urban Safari.2

"Läs, njut och res i vilstolen!" /Femina

"Kort sagt en riktigt maffig bok på nästan 400 sidor för dig som längtar efter personliga reseskildringar smaksatta med tips på originella restauranger, nattklubbar och charmiga kaféer. Läs, njut och res i vilstolen!"
Kenneth Gysing

 

Urban Safari.2

"det bästa som skrivs på svenska om storstadslivet just nu" /DN

"Bobo Karlsson rider den vågen, och det finns något av surfarens mystiska och ensamma gemenskap med havet över hans förhållande till storstaden. Som bäst är han en värdig arvtagare till den flanörtradition som sträcker sig tillbaka till artonhundratalets Paris och Charles Baudelaire, med Jolo, Jan-Olof Olsson, som den kanske främste svenske företrädaren. /.../

Det hindrar dock inte att detta förmodligen är det bästa som skrivs på svenska om storstadslivet just nu, och Bobo Karlsson vår främste flanör."
Ola Andersson

Urban Safari.2

"Gedigen nutidshistoria varvad med massor av spännande tips." /Allt om Resor

"Bobo Karlsson är en av landets mest erfarna reseskribenter med speciell kärlek till storstäder. Nu kommer hans andra bok med porträtt av några av världens främsta och mest intressanta metropoler. I "Urban Safari.2" (Norstedts) får vi närgångna, insatta och kärleksfulla betraktelser kring tolv exceptionella storstadsupplevelser. Bland dem Barcelona, San Francisco, Paris, Marrakech, New Orleans och Hamburg. Gedigen nutidshistoria varvad med massor av spännande tips."

 

Urban Safari.2

"Få svenska journalister älskar världens städer som Bobo Karlsson." /Fokus

"Få svenska journalister älskar världens städer som Bobo Karlsson. I uppföljaren till fyra år gamla »Urban Safari« reser han i västra Europa och i södra delarna av Nordamerika. Bland annat. Och överallt upptäcker han ny kärlek till människans vilja att koncentrera, bygga - och leva."

 

Urban Safari.2

"Min favorit" /Ingalill Mosander, Aftonbladet

"En personlig, faktatät handbok som får dig att vilja kasta dig på första bästa plan ut i världen."
Ingalill Mosander

 

Urban Safari.2

"en användbar och stilfull guide med fint foto av Bruno Ehrs" /Café

Urban Safari

”Bobo Karlsson är absolut oefterhärmlig när det gäller att känna in städer och det delar han med sig av här. Det blir för mig som att få en genväg in i en stad.” Hélène Benno, SVT Gomorron Sverige

Urban Safari

"Läsupplevelsen tillför mig nya saker." Femina

"Bobos kärlek till platserna lyser tydligt igenom i texten och jag kan inte förstå hur han lyckas träffa de människor han gör och dessutom komma dem så nära. Boken tar inte bara med oss på trånga bakgator utan rakt in i människors liv. Genom dem lär vi känna städerna."

Hélène Benno

Urban Safari

"inte bara underhållande utan också djupt tänkvärd"

Urban Safari

Göteborgs-Posten recenserar Urban Safari

"Bobo Karlssons storstadsreportage drivs av snärtig subjektivitet som skänker en extra dimension… Någon regelrätt reseguide är det inte fråga om, utan färgstarka intryck som gjorts i och runt de urbana vattenhålen… Till det mest tilltalande med Urban safari hör författarens utströsslade funderingar om vad som gör en stad till en stad och vad som utmärker en urban identitet."
Torgny Nordin

Urban Safari

Dagens Nyheter recenserar Urban Safari

"Sveriges ­bästa ­urbanista. Journalisten Bobo Karlsson samlar tolv ­globala stads­porträtt i boken ”Urban Safari”. /.../ Bobo Karlsson är en stadsflanör med alla sinnen öppna och hjärtat på rätt ställe… Och med en ovanligt fin förmåga att snabbt och underhållande sammanfatta knepiga samtidsproblem och historiska dilemman…"
Jan Eklund

Urban Safari

Pressröster om Bobo Karlsson

”Omistlig inspirationsläsning för storstadsälskare.”
ELLE Interiör

"Bobo är reseskribent. En alldeles lysande sådan. Här skriver han om tolv storstäder han sätter högt. Amsterdam, Bangkok, Istanbul, São Paulo, för att nämna några. Läs, res och njut!"
Kenneth Gysing, Femina

"Han har ett personligt, oförlikneligt sätt att skildra storstäder - mer fjärran från traditionella turistguider kan man inte komma. Så läs den, även om du inte tänker lämna fåtöljen."
Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Urban Safari är namnet på en ny tänkvärd bok om storstäder som resmål."
Johan Hellekant, Svenska Dagbladet

"En fullständigt fenomenalt fantastisk bok! Djupt passionerad och med ett personligt temperament och tilltal som håller, obesvärat, genom samtliga kapitel."
Rolf Nilsén, Norrbottens-Kuriren

"Ingen kan levandegöra en storstad som Bobo Karlsson"
RES

"Han är örn och mullvad på en och samma gång. Jag tvivlar inte för en sekund på att han har på fötterna. Han är inte i dessa städer för första gången, och han vill få dig att åka dit, bara för att få höra vad du tycker."
Stig Hansén, Helsingborgs Dagblad

"Bobo Karlsson har tagit fler svenskar till världens mest spännande städer än SAS. Ingen annan reseskribent kan transportera en till en trottoar eller en bar med ett par blixtrande meningar."
Jan Gradvall, skribent och krönikör Dagens Industri

"Vill man få reda på öppettiderna till Eiffeltornet eller namnet på den senaste designerbaren i Amsterdam läser man turistbyråhemsidor. Vill man veta något om de ytterligheter som tillsammans tecknar en stads själ, då läser man Bobo Karlsson."
Per Hagman, författare, utkom senast med Att komma hem ska vara en schlager

"Vasst, välskrivet och tankeväckande."
Carina Rydberg, författare, utkom senast med den som Vässar vargars tänder

"Varje gång jag tar folk till häftiga ställen brukar de fråga: ’Hur hittade du det här haket?’ ’Det var Bobo Karlsson som tog mig hit.’ Ingen vet så mycket, ingen har sån kärlek till och ingen kan skildra storstäder som Bobo Karlsson. Den här boken har jag väntat på."
Mats Olsson, författare och skribent Expressen

"Man följer Bobo Karlssons Urban safari med skräckblandad förtjusning, man blir nyfiken, kanske motvilligt, som av en stor folksamling i ett gathörn."
Klas Östergren, författare, utkom senast med Gangsters

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.