SPQR

"”SPQR” är en rik bok, Beard vet att slå hål på alla myter, att redogöra lika mycket för vad vi vet, som för vad vi inte vet. Språket är rappt, ibland nästan fräckt."

Pompeji

"Här blir Pompeji en levande stad igen"

"Friskt tänkande. Beard skriver med humor, glatt kritisk mot en del gamla föreställningar av mer eller mindre konstruerade slutsatser. Boken ska med vid nästa Pompejibesök - om det blir något!"
Ivan Österblad, Länstidningen Södertälje

Pompeji

"Uppiggande om Pompeji bortom myterna"

"I stället visar hon hur staden styrdes, hur man levde, handlade och var oense i Pompeji. Häri ligger bokens verkliga styrka. Det är en relativt enkel sak att avfärda tidigare teorier som ohållbara, en helt annan och betydligt svårare att skapa nya och egna teorier som kan leda vidare och skapa sammanhang."
Erik Petersson, Östgöta-Correspondenten

Pompeji

"Pompeji bakom sägnerna"

"Beard är en bitsk och underhållande popularisator, en engelsk motsvarighet till Fredrik Lindström om man så vill, även om hennes sätt att granska och diskutera arkeologiska fynd på ett medryckande sätt snarast för tankarna till Fredrik Lindströms namne, den svenska forskaren Jonathan Lindström och hans bok "Bronsåldersmordet" från förra året."
Lars Linder, DN 

Pompeji

"fylld av fakta och intressanta uppgifter"

"Boken är fylld av fakta och intressanta uppgifter om livet i en antik stad som så många har fascinerats av. Den är välskriven och författaren slår inte fast något som hon inte har bekräftat."
Kjell-Ove Cederqvist, Dagbladet

Pompeji

"Fullödig bild av Pompeji"

"Man har trevligt i May Beards sällskap, likaväl som man lär sig mycket. Själv kommer jag nog att ha en annorlunda och betydligt mer fullödig bild, trots all osäkerhet i tolkningarna, när Pompeji stiger fram för min inre vision."
Jan Sandström, Arvika Nyheter

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.