”Man måste kalla Vår kokbok för en riktig klassiker i sin genre. Den firar nu med sin 28:e upplaga 70 år som återkommande och uppdaterad kokbok för de svenska hemmen. Receptregistret är något omarbetat jämfört med förra upplagan, men sidantalet är oförändrat. Här finns det mesta från snabb vardagsmat till klassisk husmanskost, fakta om bevarande och konservering, hemmabakning, menyförslag m.m. Det pedagogiska tilltalet är föredömligt, utan att bli mästrande eller tråkigt. Helhetsbetyg: 5.”
"Sara Begner lyckas alltid göra maten variationsrik, uppfinningsrik och trendig - men ändå inte för krånglig och inte för konstig för en barnfamilj."
"Sara Begner, som tagit fram boken, är till vardags matinspiratör på Coop, hon har skrivit flera kokböcker tidigare, bland annat Glöd och Vår Gröna Kokbok, och det är kul med en matbok där vardagsingredienserna är så vanliga och där fokus är på maten och inte på tjusiga fotografier.
Och ja, det finns några godsaker med till efterrätt som citrussallad med kanelyoghurt och rostade hasselnötter och kesellaglass med hallon. Den går inte av för hackor!"
Belinda Graham
"En bok med fantastiska personporträtt. En bok full av goda saker och godsaker."
"Det är en rik bok sett till recept. /.../ Boken är också rikligt illustrerad med bilder av maträtter, bakverk med mera. Redigeringen är välgenomtänkt."
Anne M Lundgren
Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.