Som man sår

”Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt är extremt skickliga spänningsförfattare, de bygger upp såväl intrig som tempo med en elegans som få lyckas med.”

Som man sår

”Det är rappt och koncist berättat i korta och effektiva kapitel där spänningen alltid ligger nära kokpunkten. Varning utfärdas för förstörd nattsömn; den här smarta deckaren vill man smacka i sig så fort det bara går.”

Som man sår

”Den är precis lika proffsig och underhållande som jag förväntat mig.”

En högre rättvisa

”…spännande ända in i mål”

En högre rättvisa

”…fallet knyter de ihop på ett mycket sofistikerat sätt och boken är spännande till sista sidan.”

En högre rättvisa

”Det här är en underhållande bladvändare som slår det mesta när det kommer till skruvad, orealistisk intrig och lättstötta och dysfunktionella huvudpersoner”

En högre rättvisa

”Otroligt spännande.”

De underkända

"Tät och drivande ... Betyg: 4" /Marie Peterson, Icakuriren

De underkända

"Välskriven deckare med samhällsaktuellt tema som håller spänningen uppe från första till sista sidan." /Borås Tidning

De underkända

"... tro mig på mitt ord att det är rejält spännande. Hjorth-Rosenfeldt vet verkligen hur man skriver." /Östersunds-Posten

De underkända

"Hög spänning i Rosenfeldts nya"

[...] "Hjorth-Rosenfeldt behåller sin välskrivna och ytterst välplanerade mankellska stil. Personligheterna i Riksmordsteamet är i stort sett lika intressanta som själva mordgåtan och deras liv fulla av effektiva cliffhangers, som står som broar både mellan kapitlen och de olika böckerna i serien. Hjorth-Rosenfeldt har gjort sig oberoende av mordgåtornas upplösning; slutscenen i De underkända gör att jag kommer att vänta otåligt på sjätte boken om Riksmordsteamet trots att dokusåpamördarens öde är beseglat. Det är inget mindre än ett riktigt gott betyg." Barometern

De underkända

"Angelägen och aktuell spänning" /Kristianstadsbladet

"Hjorth-Rosenfeldt behåller sin välskrivna och ytterst välplanerade mankellska stil. Personligheterna i Riksmordsteamet är i stort sett lika intressanta som själva mordgåtan och deras liv fulla av effektiva cliffhangers, som står som broar både mellan kapitlen och de olika böckerna i serien.

Hjorth-Rosenfeldt har gjort sig oberoende av mordgåtornas upplösning; slutscenen i "De underkända" gör att jag kommer att vänta otåligt på den sjätte boken om Riksmordsteamet, trots att dokusåpamördarens öde är beseglat. Det är ett riktigt gott betyg."
Anne Pihlo

De underkända

"... skildrade med en ömsint och lustfylld skicklighet som gör det till ett stort nöje att läsa om dem." /Eskilstuna-Kuriren

"Knäppa, roliga, älskade. Ingen har väl som Hans Rosenfeldt skapat fiktiva svenskar som klivit rakt in i hjärtat hos folk. /.../ Resan mellan Katrineholm och Eskilstuna har väl aldrig gått så fort.  /.../ Jag borde kanske inte gilla dessa figurer. De är två ruttna karlar som är totalt fel ute, men skildrade med en ömsint och lustfylld skicklighet som gör det till ett stort nöje att läsa om dem.

De underkända

"En rafflande thriller i tiden. Går inte att sluta läsa, när man väl börjat." /Ölandsbladet

De underkända

"... den bästa i serien."

"Alla karaktärerna på Riksmord utvecklas och intrigen är välkomponerad och trovärdig i all sin galenskap. Oftast håller en deckarintrig inte hela vägen men eftersom motivet är givet från början behövs inga krystade förklaringar.

Det är riktigt bra och precis som vanligt finns i slutet en cliffhanger som heter duga."
Annika Bengtsson

Alla karaktärerna på Riksmord utvecklas och intrigen är välkomponerad och trovärdig i all sin galenskap. Oftast håller en deckarintrig inte hela vägen men eftersom motivet är givet från början behövs inga krystade förklaringar.

Det är riktigt bra och precis som vanligt finns i slutet en cliffhanger som heter duga.

- See more at: http://hallandsposten.se/nojekultur/1.4435591-bor-det-vara-en-manusforfattare-bakom-deckaren-#sthash.nQ2zs7NR.dpuf

Den stumma flickan

"Snudd på überbegåvat" Mariestads-Tidningen

"Det är snudd på überbegåvat upplägg, där man som läsare tappar greppet om utredningen flera gånger. Ett par rejäla överraskningar skapar förnyad läslust även när ögonen lider av fysisk utmattning.

Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt har inmutat sin plats bland den svenska deckareliten - en bedrift i dessa dagar med tanke på den minst sagt mördande konkurrensen."
C Lundh

Den stumma flickan

"I den fjärde boken " Den stumma flickan" fördjupas relationerna ytterligare mellan de inblandade poliserna samtidigt som det är skickligt skriven spänning." /UNT

Den stumma flickan

"En deckare utöver det vanliga"

"Hjorth-Rosenfeldt får in överraskande moment och detaljer som känns fräscha och håller sig ifrån de vanligaste deckarklichéerna. En ordentlig cliffhanger i slutet borgar för att en femte del kommer inom en snar framtid och något säger mig att det då blir Billys karaktär som står i centrum. Billy, som också är en del av Riksmords team, har problem av samma, om inte större, dignitet som Sebastian. De två hamnar i en märklig situation som kräver ömsesidig tillit när personliga hemligheter är på väg att avslöjas.

Det mest intressanta karaktärsporträttet av alla är dock det av Sebastian Bergman."
Anne Pihlo

Den stumma flickan

"Men det är bra gjort och spänningen lever till slutet." /Nya Kristinehamns-Posten

Den stumma flickan

"Rappt och smart" /Metro

Fjällgraven

"Årets bästa svenska kriminal-/spänningsroman i konkurrens med Nesser, Kepler och Åsa Larsson." /Örnsköldsviks Allehanda

Fjällgraven

"MMMM" /MåBra

"Spännande även på det privata planet för Hjorth/Rosenfeldts vältecknade karaktärer."
Marie-Louise Lidén

 

Fjällgraven

"en riktig bladvändare" /Söderhams-Kuriren

"Deras Fjällgraven, med koppling till säkerhetspolisen och terroristjakt, är en riktig bladvändare. Författarna lyckas hålla flera berättelser levande och skapar spänning genom cliff hangers."
Joakim Westlund

Fjällgraven

"mysig höstläsning" /Olle Wännström, Länstidningen Östersund

Fjällgraven

"Fjällgraven sticker ut i deckarträsket. För att den har ett drivet språk. För att handlingen rör sig så skickligt framåt."

"Och det är två kunniga män. Upplösningen, mordmotivet, är kusligare och mer realistiskt än vilket psykfall till massmördare som helst.

För en gångs skull vore det övertygande om författarna sa "vi skrev för vi ville berätta något viktigt i förbifarten". För visst har de lyckats."
Inger Melin

Fjällgraven

Hans Rosenfeldt intervjuas i Östersunds-Posten

Det fördolda

Tyska pressröster om boken

"Det märks att Hjorth och Rosenfeldt skrivit film- och tv-manus. Teve är idag det ledande deckarmediet. Det var endast en tidsfråga innan de excentriska, avgjort osympatiska karaktärerna ur amerikanske teveserier som ”The Closer” eller ”Dexter” skulle göra sitt intåg i litteraturen. Så ”Det fördolda” är definitivt ett tidens tecken bland svenska deckare. Och Hjorth och Rosenfeldt har byggt in en påminnelse om sina föregångare också. En av figurerna i Sebastian Bergmans skugga är Haraldsson, en katastrofalt inkompetent småstadspolis. Han är en trogen avbild av Kristiansson och Kvant, de båda lata, töntiga patrullerande polismännen som hos Sjöwall och Wahlöö saboterar den ena polisinsatsen efter den andra. Också ett skäl till att läsa deras romaner en gång till."
Tagesspiegel


"Årets bästa Sverigedeckare
Hjort och Rosenfeldt har sammanställt ett lyckat persongalleri för sin deckare. Huvudkaraktärerena och deras konflikter är, även om de ibland bara antyds, så stimulerande att man verkligen längtar efter en fortsättning. Eftersom de båda svenskarna dessutom har lyckats få till en spännande deckarhandling med många vändningar får man med gott samvete beteckna denna polisroman som bästa svenska deckarexport året 2011."
Die Welt


"Bisarrt romantisk och brutal
”Det fördolda” är en imponerande deckardebut av svenskarna Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt – psykologiskt förtätad och med överraskande vändningar och en ovanlig utredare."
3sat.de


"Författarduon Hjorth/Rosenfeldt utnyttjar sina rika erfarenheter från film- och tv-branschen. Det märks på de antagonistiska karaktärerna, med vilka de bestyckar sin deckare, och det rätlinjiga handlingsförloppet som ändå bjuder på allehanda vändningar och finter. Med det här välkonstruerade pusslet har de verkligen lyckats med sin debut."
Berner Bär


"Och som så ofta i skandinaviska polisromaner bjuds vi i ”Det fördolda”– där mannen som inte var någon mördare ändå faktiskt är en sådan – framförallt på en imponerande personskildring. Utredningsgruppen som Sebastian Bergman arbetar åt består nämligen av intressanta, intelligenta, fiffiga och sammansatta karaktärer som skänker läsarna flera möjligheter till identifikation och bidrar till nöjet att läsa boken. Jag ser verkligen fram emot nästa roman med Sebastian Bergman och teamet från Rikskrim."
Buch-pr.de


"Sebastian Bergman, kriminalpsykolog: Du kommer att älska att tycka illa om denne man!"
Buchreport


"Med ”Det fördolda” har den svenska författarduon Hjorth och Rosenfeldt gjort en lysande entré i deckarvärlden."
Culturmag.de


"”Det fördolda” är en skandinavisk polisroman av absolut bästa sorten! De båda författarna har gjort en topprestation när de skapat karaktärerna. Varje figur ligger osannolikt nära verkligheten. Det är värt att framhålla detta eftersom romanen inte fokuserar på bara en enda figur, utan flera huvudpersoner spelar en likvärdig roll. Sebastian Bergman är en karaktär som vi hittills inte stött på i kriminalgenren. / … / Med den här boken tar du en risk, du riskerar din tid och att inte kunna göra någonting annat utom att läsa i denna bok. Är du beredd att ta den risken? Läs då ”Det fördolda”. Du kommer om och om igen att bli överraskad medan pusselbitarna faller på plats, och sista sidan bjuder på ännu en helt oväntad bit som kommer som en chock för dig och som gör dig lycklig. Det är inte sista gången vi hör talas om Hjorth och Rosenfeldt!"
Denglers-Buchkritik.de

 

"Snabba snitt, många perspektivväxlingar och en enkel men uttrycksfull satsbyggnad bjuder från första sidan på ett högt tempo utan att därför stå i vägen för de olika stegen när polisarbetet fortskrider. Precis som i den klassiska polisromanen sätts de olika pusselbitarna ihop den ena efter den andra tills de ger en helhetsbild. Läsaren kan hela tiden följa med i arbetet och spänningen hålls vid liv ända fram till sista sidan."
Krimi-Couch.de

 

"De olika karaktärerna är mycket bra skildrade och utarbetade i detalj, liksom också intrigen. Gruppmedlemmarnas privata bakgrund och inbördes relationer, konflikter som uppstår ur dessa – alltsammans flyter ihop med den egentliga deckarhandlingen och leder till ibland mycket överraskande vändningar som om och om igen lockar in läsaren på fel spår.
Äntligen kommer en ny spännande skandinavisk deckare som inte dystert stapplar omkring utan lättläst flyter fram och får läsaren att definitivt längta efter nästa bok i serien!"
Krimikiosk.blogspot.com

 

"Vilken härlig bok! Vilken härlig utredare! Här står vi inför första delen i en stark serie som förhoppningsvis snart kommer att få en uppföljare. Sebastian Bergman släpper inte den som har gett sig i lag med honom. Sömnlösa nätter p.g.a. sträckläsning garanteras."
Leser-Welt.de

Lärjungen

"en av de bästa svenska seriemördarromanerna någonsin"

"Psykologen Sebastian Bergman är kanske den mest osympatiska deckarkaraktären just nu och Lärjungen en av de bästa svenska seriemördarromanerna någonsin."

Lärjungen

"Ruskigt bra och vass kriminalroman" Allas

"Författarna går på djupet i det mänskliga psyket. Det är otäckt - jag kan inte lägga boken ifrån mig innan sista sidan är nådd. Och inte ens då lämnar den mig..."

Ingar Haellquist

Lärjungen

"Lärjungen är liksom första boken en skickligt hopkommen historia med sammansatta karaktärer och överraskande vändningar." /UNT

Lärjungen

"Precis så här engageras man som läsare."

Lärjungen

"Efter hand börjar jag till och med uppskatta Sebastian Bergmans outhärdliga personlighet, för just i sin outhärdlighet är han ju trovärdig." /Lotta Olsson, DN

Lärjungen

" Jag räknar dagarna till nästa bok." /Värmlands Folkblad

"Boken är otroligt bra, sanslöst spännande och klyschan att den är omöjlig att släppa passar verkligen in. Författarna har ett drivet språk och här finns också inslag av humor./…/ Upplösningen är lika spännande som resten av boken, och författarna har den goda smaken att genom den sista meningen lämna öppet för en fortsättning. Jag räknar dagarna till nästa bok."

Lärjungen

"Perfekt nervkittande underhållning"

"Lärjungen är ren underhållningslitteratur. Inom den genrens ramar har Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt skrivit en ytterst rapp, effektiv och oavbrutet actionspäckad kriminalroman. De kan hantverket. De behärskar det korthuggna språkets stackatorymt och använder det på ett sätt som skapar dramatik och stegrande spänning. De har lärt sig en hel del sedan debuten."
Crister Enander

Lärjungen

"dags att gratulera Hjorth och Rosenfeldt till en ruggigt bra uppföljare" /BLT

"Men så kommer vändningen, allt får ett sammanhang. Och jag får samma hisnande känsla som jag gissar att Bergman får när sanningen går upp för honom.

Sedan är det bara bladvändning i hög fart. Och dags att gratulera Hjorth och Rosenfeldt till en ruggigt bra uppföljare."
Annelie Henrysson

Lärjungen

"Välskrivet och spännande"

"Att upphovsmännen har en bakgrund som manusförfattare inom TV är tydligt. Det går att se handlingen i scener, även om man inte sett filmen." /Nisse Scherman

Det fördolda

"Laddad deckardebut" Norrtelje Tidning

"Spännande och välskrivet av den nya deckarduon."

Margaretha Levin Blekastad

Det fördolda

"en yderst velfungerende og underholdende bog"

"Effektiv, velskrevet og fejlfri er tre nogenlunde præcise etiketter at hæfte på den svenske forfatterduo Michael Hjorths og Hans Rosenfeldts første kriminalroman, ’Manden der ikke var morder’."

 

Det fördolda

Intervju med Hjort/Rosenfeldt (danska)

Det fördolda

"Grattis! Den bästa svenska debuten sedan Larsson...?"

"Efter några sidors läsning är jag fast. Sedan har jag svårt att släppa boken.
Den är bra. Riktigt bra."
Per Erik Tell

Det fördolda

"Rosenfeldt och Hjorth vet precis hur en spänningsslipsten ska dras"

Det fördolda

"Sensationellt bra svensk kriminalroman"

"Det händer inte ofta, knappt ens varje år, men när det inträffar är det både välkommet och minnesvärt. Att få tag i en bok som vägrar släppa taget. Som har sådant driv och sådan energi att det enda man vill göra är att läsa.
 Hjorth/Rosenfeldts debutdeckare ”Det fördolda” är en sådan bok. /.../
Boken är spännande, intressant, med bra karaktärer och skriven på ett ledigt språk."

Det fördolda

"...men Sebastian Bergman får jag bara här. Och jag vill verkligen ha mer"

"Det är också just skildringarna av poliserna och Sebastian Bergman som gör att jag är väldigt taggad på att läsa nästa del i serien, som jag ju inser att kommer dröja ganska länge innan den kommer ut. Vill jag få en juste deckarhistoria kan jag få det på många fler ställen, men Sebastian Bergman får jag bara här. Och jag vill verkligen ha mer."

Det fördolda

"Jag vill ha uppföljaren n-u!"

"”Det fördolda” har allt det vanliga; ett mord, en grupp poliser, en påfrestande typ – psykologen Sebastian Bergman – som inte jobbar enligt regelboken och pga det irriterar de andra till max, lite relationer, lite kärlek och fluff. Precis som det brukar vara alltså, fast här mycket bättre. Ett fräscht ‘just det, det är ju så här det kan kännas!’ efter man vadat igenom högar av mediokra deckare. Humor, driv, intressanta spänningar mellan huvudpersonerna, trovärdig historia, inte en kursiv mördare och inte ett flåsigt slut där hälften av trådarna lämnas oredovisade. Den här håller från början ända fram till sista ordet. Tänk Nesbø-kvalitet liksom. ”Det fördolda” är en av årets allra bästa deckare för mig, och det är en jättebra debut. Det ska dessutom bli en serie (och teveserie!) och det är jag glad för. Jag vill ha uppföljaren n-u!"
Johanna L

Det fördolda

"en välskriven historia med ett mycket väl genomarbetat persongalleri" /Skånska Dagbladet

"Trots det blodiga mordet är Det fördolda en kriminalroman där action och bloddrypande detaljer får stå tillbaka för en betydligt mer intressant skildring av vardagliga men komplicerade och infekterade relationer mellan människor. Den skickligt stegrande spänningen ligger i den långsamma kartläggningen av Rogers liv och den ger mersmak."
Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

Det fördolda

"en deckare med befriande humor" /Marie Peterson

"Jag brukar sällan flagga för serier, men det här är så pass bra att jag gör ett undantag. /.../Kring Sebastian finns ett team med personer som är både intressanta och gripande. Jag bar dem med mig flera dagar och kan inte minnas när det hände senast efter läsningen av en krimbok. Stjärna i kanten också för att vi slipper disk och dagis och för deras befriande humor. Spänningslitteratur brukar ta sig själv på så väldigt stort allvar."
Marie Peterson, Icakuriren

Det fördolda

"en riktigt bra deckare"

"Rosenfeldt och Hjorth tillför den svenska deckarscenen något. De har etablerat ett författarskap som visar på fantasi, inlevelseförmåga och ett gott förhållande till språket. De har också något mer än bara en deckarintrig att berätta, de vill gärna gå djupare än brukligt i det mänskliga psyket. Det känns lovande inför fortsättningen."
Mats Palmquist

Det fördolda

"höstens starkaste polisroman" /Femina

Det fördolda

"imponerande debut" /Café

"Det är som sagt en imponerande debut där den bloddrypande intrigen kränger åt alla håll på Dennis Lehane-manér. Betyg 4"
Café

Det fördolda

Hjort/Rosenfeldt i Gomorron Sverige

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.