Den som går på tigerstigar

”Helena Thorfinn rör sig ledigt i Dhakas diplomatkretsar.”

Den som går på tigerstigar

”... en bladvändare med stort hjärta och viktigt innehåll.”

Den som går på tigerstigar

”Boken är bra. Känslan av autenticitet är så stark att man gång på gång tror sig läsa en dokumentär.”

Den som går på tigerstigar

”Trollbindande historia med viktiga och ovälkomna insikter”

Den som går på tigerstigar

”Den som går på tigerstigar är en angelägen och viktig roman.”

”Författandet är alltså den tredje karriären som hon är inne på, och med sin angelägna motivkrets och sin goda förmåga att gestalta karaktärer kan den bli mycket framgångsrik. Inte minst är det fint att se hur hon lyckas ge litterär kvalitet åt sin känsla för världens orättvisor.”

Den som går på tigerstigar

”Uppenbarligen kan Helena Thorfinn sin diplomatvärld, och som hon själv påpekar i efterordet är skeendet av ett sådant slag att det mycket väl kan tänkas utspela sig i verkligheten.”

”Den som går på tigerstigar sätter fingret på hur stormakternas säkerhetsanspråk tillåts övertrumfa allt, även internationella konventioner.”

Den som går på tigerstigar

”Romanen bär starkt samhällspatos och Thorfinn lyckas verkligen få fram den kluvna känslan hos de privilegierade västerlänningarna som lever i lyx, samtidigt som de arbetar med bistånd.”

Innan floden tar oss

"Proffsigt och initierat beskriver hon svenskarnas brutala möte med en svårhanterlig verklighet, fjärran från vad de föreställt sig i sin trygga hemmiljö."

Innan floden tar oss

"Utöver läsupplevelsen erbjuder boken ett gott inlägg i debatten om bistånd." /Norrbottens-Kuriren

Innan floden tar oss

"En roman som bör läsas av många" /GP

"Förhoppningsvis ger den utrymme för kritiskt tänkande i en globaliserad samtid där våra klädinköp, avgaser och religionskritik ger svallvågor på andra sidan jorden. Thorfinn ger inga enkla svar utan gräver djupt i den komplexitet som både bistånd och globalisering innebär. Det är också romanens främsta styrka. På Aktuellts nyhetsanpassade frågeställning om biståndet bör dras in krävs minst 400 sidor av engagerat berättande som svar."
Elin Grelsson Almestad

Innan floden tar oss

"Spännande och lärorik roman om den svenska biståndsbranschen"

"Helena Thorfinn, journalist i flera år och sedan utvecklingsanalytiker på Sida och Rädda Barnen, har faktiskt lyckats skriva en både spännande och lärorik roman om den svenska biståndsbranschen. /.../ Ingenting är svart och vitt i den här boken, varken ideologiskt eller på det mänskliga planet. Thorfinn är kritisk men romanen genomsyras av en illusionslös men hoppfull pragmatism."
Pia Bergström

Innan floden tar oss

"tveklöst övertygande"

"”Innan floden tar oss” är en angelägen roman. Och Thorfinns skildring äger en trovärdighet som tydligt vittnar om hennes egna erfarenheter. Hon har en bakgrund som utvecklingsanalytiker på svenska ambassaden i Bangladesh under tre år."
Crister Enander

 

Innan floden tar oss

"en välskriven, välinformerad och diger berättelse från Bangladesh"

"Med sig hem har hon en gedigen kunskap, både om Bangladesh och om vår tids postkoloniala strävanden. Med säkert väderkorn letar hon sig in i ambassadernas hemligaste vrår, samtidigt som hon ger en kunnig och engagerad bild av de nödställda och översvämningshotade bangladeshiernas utsatta läge. /.../ ”Innan floden tar oss” är en ovanligt mogen och välskriven debut, lika skarp i sin skildring av vår tids seder och bruk som i sin analys av en havererad biståndspolitik. Den kommer säkert få många läsare."
Åke Leijonhufvud

 

 

Innan floden tar oss

"Utsattheten engagerar"

Innan floden tar oss

Cecilia Gustavsson listar "bäst just nu" i Aftonbladet Söndag

"Vackra ideal krockar med verkligheten, med fattigdom nära inpå."

Innan floden tar oss

"Ett läsmåste" /Femina

"Helena Thorfinn debuterar som författare och hon gör det med den äran. Ett läsmåste." Carin Khakee

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.