Kallbrand

”Från klarhet, till klarhet till bästa boken hittills”

Sov du lilla videung

"Börjlinds har åstadkommit sin hittills starkaste deckare."

Sov du lilla videung

"Boken är spännande, mänsklig, rak och visuell. Därför är den, precis som föregångaren ”Springfloden”, som gjord för att bli film eller tv-serie."

Sov du lilla videung

"Börjlinds står verkligen mitt i den kaotiska verklighet vi befinner oss i just nu och berättar en både oroväckande skrämmande och nagelbitarspännande historia." /Norra Skåne

Sov du lilla videung

"Nya boken om Tom Stilton är hittills vassast i serien. Börjlinds står mitt i samtiden, berättar om angelägna ämnen och höjer tempot."

Svart gryning

"Det är en otroligt driven historia."

"Det är en otroligt driven historia. De har använt sig av sin kunskap från att skriva filmmanus. /.../ Intressanta poliser, bra personporträtt och det är väldigt spännande!" /Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige

Svart gryning

"I "Svart gryning" handlar det om mord på barn med rasistiska förtecken, och det är lika vidrigt hemskt som det är välskrivet och spännande. Ännu en bladvändare!" /UNT

Svart gryning

"Skämmande bild av svensk samtid"

"Boken ger en mörk bild av vår samtid, där det under ytan finns en ondska bortom ord. Cilla och Rolf Börjlind visar att deckarens form passar väl för att belysa samhällsproblem. "Svart gryning" är rappt skriven och karaktärerna man får följa i bokserien blir mer och mer intressanta." Kenth Jönsson, Ölandsbladet

Svart gryning

"Det är tur att vi har alla dessa svenska deckarunder som ledsagar oss i analyserna av världen. De som tar tempen på vad som händer och hur vi besvarar det."

"Framgångsrika författare vet också att det ska vara snabbt och spännande om det ska kunna tillfredsställa nutidens otåliga läsare. Korta scener, drivet tempo. Ett givet koncept. Och för oss som söker god bokläsning finns kvaliteter. Ett persongalleri som spretar intressant åt alla håll. Författarnas språk har en ton, en känsla som gör att man inte stannar upp och retar sig i onödan."
Beata Hansson, Arbetaren

Svart gryning

"Paret Börjlind, som förutom att skriva böcker också skrivit en miljon filmmanus, har dialogerna i sina händer." /HD

"Paret Börjlind, som förutom att skriva böcker också skrivit en miljon filmmanus, har dialogerna i sina händer. Och de är alltid i tiden, med stor tonsäkerhet. Den här gången är det rasismen i Sverige.
Åkesson. Romregistret. Rödgula korsflaggan. Vilks rondellhundar. Språket slipas och är rakt på sak. Kapitlen är korta och snabba. Det är filmiskt, scen på scen."
Stig Hansén

Svart gryning

"Börjlinds tillhör toppskiktet av nya deckarförfattare." /Borås Tidning

"Börjlinds tillhör toppskiktet av nya deckarförfattare. De har ett uttryckligt ärende och inte minst så här i valtider passar det bra att påminnas om vad som lurar under den välpolerade ytan inom de nationalistiska kretsarna. Dessutom är det välskrivet och spännande med intressanta karaktärer."


Svart gryning

" ... tillbaka i toppform" /Norra Skåne

"Svart gryning är mardrömsframkallande otäck, spännande från första stund och det mest skrämmande av allt är den mörka bild av vår samtid som tonar fram och stämmer alldeles för väl överens med verkligheten."
Gunilla Wedding

Svart gryning

"Så ska en slipsten dras" /Mariestads-Tidningen

"Debutboken lär bli tv-serie nästa år. Ska bli spännande att skåda. Börjlinds vet minsann hur en slipsten ska dras och jag är mycket imponerad över med vilken, till synes, lätthet de plockar ihop alla lösa ändar och knyter ihop säcken efter 423 sidor."
C. Lundh

Den tredje rösten

"Börjlind vet hur slipstenen ska dras"

[...] en säkert berättad historia. Börjlind och Börjlind har en bra känsla för tempo och lyckas behålla nerven ända in till slutet." Tidningen Ångermanland

 

Den tredje rösten

"Spännande bladvändare med aktuell samhällsanalys"

"Författarparet Cilla och Rolf Börjlinds uppföljare till ”Springfloden” är rykande aktuell genom belysningen av riskkapitalets inverkan på äldreomsorgen. Samtidigt är spänning på högsta nivå som utan vidare får högsta betyg!"
Viola Kondracki

Den tredje rösten

"Dags för succé nummer två"

"Jag gillar Börjlinds av samma skäl som jag gillar Kepler och Hjort & Rosenfeldt. Det är underhållande, spännande och sidorna liksom bara dansar iväg i läslampans nattliga ljus." /Mariestads-Tidningen

Den tredje rösten

"detta är minst lika bra, nästan bättre än debutromanen" /Marie Peterson, Icakuriren

Den tredje rösten

"Men boken har den där speciella kvaliteten som gör att man bara måste läsa vidare." /UNT

Den tredje rösten

"Paret Börjlind är duktiga på att skapa spänning." /Ystads Allehanda

Den tredje rösten

"Porträtten är skickligt utmejslade och det är lika spännande att följa utredarna som själva utredningen" /MåBra

Den tredje rösten

"Börjlinds tycks oförmögna att skriva dåliga deckare" /Nyheterna

"Cilla och Rolf Börjlind har skrivit otaliga manus till tv-serier, inte minst om Martin Beck. De tycks oförmögna att skriva dåliga deckare. De skriver på gränsen mellan det full-ständigt tänkbara och det lätt otänkbara. Tom Stilton hör till det lätt otänkbara."
Dag Sandahl

Den tredje rösten

"Högt tempo och flyt i språk och handling"

Den tredje rösten

"Börjlindarna har åter skrivit en rapp berättelse, väl förankrad i det aktuella nyhetsflödet." /Hallandsposten

Den tredje rösten

"Välskriven spänning - Platsar brevid Mankells Wallander" /Folkbladet VK/VF

"Tom och Olivia tycker jag har en naturlig plats bredvid Mankells Wallander och Kallentofts Malin Fors, för att nämna några.

Uppföljaren ”Den tredje rösten” visar sig glädjande nog vara minst lika bra. /.../

Det är ett klassiskt upplägg att använda sig av den motvilliga och desillusionerade detektiven, men författarna gör något mer med klichén. /.../

Till råga på allt är historien ofantligt spännande, så spännande att boken tyvärr tog slut alltför snabbt. Men så är det: man kan inte få allt."
Katarina Gregersdotter

Springfloden

"boken är rappt och spännande skriven med snabba scenbyten"

"Cilla & Rolf Börjlind har tillsammans skrivit manus till 26 Beckfilmer. Det märks på deras sätt att skriva, boken är rappt och spännande skriven med snabba scenbyten. Intrigen är ganska otrolig, men historien är medryckande. Dessutom får man en intressant om än dyster bild av det svenska samhället, med hemlösa som misshandlas och känslolösa affärsmän med mörka hemligheter.

Ett plus i kanten är också porträttet av Tom Stilton, en minst sagt okonventionell deckarhjälte. Den som gillar actiondeckare och Beck filmer lär inte bli besviken."
Eleni Schmidt

Springfloden

"Kreativ deckare i högt tempo"

"Springfloden är en riktigt bra bok med spännvidd, med överraskningsmoment och med karaktärer att ta till sig, precis så som en god bok ska vara."
Hans-Åke Henriksson, Arvika Nyheter

Springfloden

"Välkonstruerad intrig med högt tempo, man kan inte sluta läsa."

Bland Årets bästa deckare 2012 - Boktips från Lotta Olsson i DN

Springfloden

"Springfloden håller absolut samma klass som Keplers debut"

"Det originella med Springfloden är just kombinationen av huvudpersoner som känns fräsch och skiljer sig från dagens typiska svenska polisroman. Cilla och Rolf Börjlind har skapat karaktärer att tycka om, och redan efter första romanen ser man som läsare fram emot att få träffa dem igen och lära känna dem närmare. Skildringen av den samtida Stockholmsverkligheten känns också både övertygande och relevant. Därtill är intrigen välkonstruerad och spännande ..."
Kerstin Bergman

Springfloden

"ett utmärkt tidsfördriv"

Springfloden

"Historien är spännande och intensiv. En bra deckare." /Kjell-Ove Cederqvist, Dagbladet Sundsvall

Springfloden

"De gör det ordentligt, skriver spännande och jag ser fram emot fortsättningen."

Springfloden

"MMMM" /Må Bra

Springfloden

"Lovande av tuffa veteraner"

"Med sig från sin enorma rutin i film- och tv-branschen har de lyckats ta med sig både spänningen och den skruvade intrigen. Allt knyts efter hand samman, elegant och emellanåt överraskande – och Börjlindarna är inte bara skickliga intrigknåpare, de klarar också av att ge intressanta personporträtt, även av bipersonerna, och att visa upp originella miljöer."
Bo Lundin

Springfloden

"Paret Börjlind kan sin dramaturgi, formulerar sig dessutom snyggt och dräpande." /Torbjörn Westlin, Expressen

Springfloden

"Effektivt berättat av rutinerade paret Börjlind"

"Och ja, jag ser fram emot nästa bok i serien."
Annika Bengtsson

Springfloden

"Rapp romandebut av rutinerat manuspar" /SvD

"Olivia Rönning och Tom Stilton är definitivt ett deckarpar jag kommer att följa. De börjar bli många nu - inte mig emot."
Johanna Mo

Springfloden

"Betyg 5" /Marie Peterson, Icakuriren

"Bygga dramatik tror jag Börjlindarna kan göra i sömnen, så jag förväntar mig inget annat än gedigen spänning. 
Men det är inte därför deras roman höjer sig skyhögt över det mesta i genren. Det beror på språket, som är fränt och fräckt, och lika helgjutet i sin originalitet som hos Åsa Larsson.
Det har också med själva intrigen att göra, underbart rörlig, och personporträtten som, särskilt av dem som befinner sig i marginalen. Väldigt bra."
Marie Peterson

Springfloden

"Rejält spännande – och överraskande"

"”Springfloden” är en alldeles utomordentligt spännande roman, den är rikt befolkad av intressanta personer och den slutar med ett par rejäla överraskningar för läsaren. Sånt gillar jag högt och rent. Det finns nästan inget bättre än när jag kan utbrista ”Åh f-n!” när hela vidden av historien står klart för mig."
Anders Wennberg

 

Springfloden

"Stilsäkert och kompetent" /Mariestads-Tidningen

"Jag vet inte när jag senast läste en svensk debut i den här genren med ett så stilsäkert och kompetent grepp som Börjlinds kopplar direkt från start.

Personporträtten är läckra och trovärdiga, handlingen rör sig metodiskt över flera spännande plan och dialogerna känns fullt ut naturliga. Allt filmskrivande har väl inte precis varit någon nackdel vad gäller det där med dialogerna...

En förnyad kontakt med Stilton & Rönning vill jag inte vänta på alltför länge. Från den svenska deckarutgivningens aldrig sinande flod tror jag att det här blir svårslaget när 2012 ska summeras."
C. Lundh 

Springfloden

"Lovande början av Börjlinds" /Gunilla Wedding

Springfloden

"Deckardebut med allt på rätt plats"

Springfloden

"Mer ska jag inte avslöja om denna fartfyllda, spännande bok."

Springfloden

"Mycket spännande kriminalroman som spänner kring flera samhällskikt, från hemlösa, prostituerade och kränkta barn till näringslivstoppar och politiker. /Metro

Springfloden

"helt omöjlig att lägga ifrån sig"

"Det här är den första boken om Olivia och Tom och den lovar gott för framtida böcker. Den är oerhört spännande och här finns förutom misshandel och mord även cage fighting, barn i burar som slåss, vilket jag inte hört talas om tidigare. En titt på internet visar att fenomenet förekommer eller har förekommit, i alla fall utomlands.

Mordfallets upplösningen kommer som en överraskning."
Viola Kondracki

 

Springfloden

"Det här gillar jag! Mycket."

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.