Femtio nyanser av honom

"Julia Dufvenius visar sig här vara en helt suverän inläsare"

"Julia Dufvenius visar sig här vara en helt suverän inläsare som jag också ser fram emot att höra mera av. Hennes mjuka röst framhäver innehållet i texten så omärkligt att jag är övertygat om att romanen tillförs ytterligare en dimension därigenom."
Esther Hansen

Femtio nyanser av honom

"Som läsare blir man förströdd och road för stunden." /Björn Kohlström, Jönköpings-Posten

Femtio nyanser av honom

"skriven med en extrem psykologisk precision" /Sinziana Ravini, GP

"Trots detta måste det faktiskt sägas att Femtio nyanser av honom är skriven med en extrem psykologisk precision, vilket gör att man snabbt dras in i historien. /.../

Jag skulle vilja gå emot vissa kritiker som hävdar att det är en sexistisk bok. De har i så fall inte läst hela eller sett den feministiska kampen som faktiskt pågår från början till slut. Det är inte så konstigt att hjärnan säger en sak, och att hjärtat eller könet en annan. Vi lever fortfarande i en mansdominerad, kvinnoobjektifierande kultur som bara bekräftar kvinnor som lever enligt mannens spelregler. Kampen mellan könen är långt ifrån över. Det är därför Femtio nyanser av honom är och förblir en klassisk utvecklingsroman om kvinnlig emancipation."

 

Femtio nyanser av honom

"En klart vätskedrivande historia för alla som någonsin fantiserat om bondage och dominans." /Tara

Femtio nyanser av honom

"Femtio nyanser av erotisk litteratur"

"”Syndens poesi är också en kunskap”, konstaterade Susan Sontag apropå sexuella skildringar. I erotikens litteraturhistoria ryms många intressanta framställningar av överlämnandet av det egna jaget som ett sätt att finna sig själv genom den andre."
Hans-Roland Johnsson är forskare i franska vid Stockholms universitet och kulturskribent.

Femtio nyanser av honom

"Har erotiken blivit rumsren?"

"Var finns erotiken på årets bokmässa? För hur behjärtansvärt det än är att lyfta fram den Nordiska litteraturen, så är det hud och hetta som lockar flest just nu. SvD samlade två författare och en redaktör för att tala om sex i bokform."

Lisa Bjärbo, Erica Treijs, Carl-Michael Edenborg och Lina Kalmteg samtalar om erotisk litteratur.
/Erica Treijs

 

Femtio nyanser av honom

"malinthewriter erkänner att hon tydligen visst kan njuta av en bok med halvdåligt språk där ögonen är stora och glittriga"

"Jag visste tidigt att jag ville läsa “Femtio nyanser av honom“. Dels för att alla andra gör det, men också för att jag vet själv hur extremt svårt det är att skriva om sex. Jag fattar inte hur hon har kunnat skriva en roman på 553 sidor där handling, karaktärer och dessa specifika scener ändå på något sätt går ihop hela vägen. 553 sidor! Därmed måste jag nu erkänna att E L James har min fulla beundran. Jag, Malin Johansson, som främst läser välskrivna relationsromaner som Murakami och Forss, eller komplicerade och märkliga fackböcker om hur människan fungerar och vad som gör att vi ibland inte gör det, jag ser fram emot nästa del. Ganska mycket till och med.

Så, nu var det sagt."

 

Femtio nyanser av honom

"några timmars lättsmält underhållning"

"Kvinnor gillar att läsa om sex. Fy! Och många kvinnor gillar att läsa om BDSM-sex. Usch! /.../ Språket är helt okej för en lättare genre, bra jobb för att vara en så snabb översättning. /.../
Jag förstår inte riktigt den hetsiga debatten om denna bok, det är ju ändå bara några timmars lättsmält underhållning. Helt frivilligt att läsa."
Susanne Sterner

 

Femtio nyanser av honom

E L James intervjuas i Babel

Femtio nyanser av honom

"Solklara 5/5"

"Detta är en bok som jag kommer att rekommendera till varenda kvinna jag känner. Med handen på hjärta, detta är den bästa boken jag läst år 2012 och jag LÄNGTAR tills november då andra delen "Femtio nyanser av mörker" släpps."

Femtio nyanser av honom

E L James gästar Malous bokklubb i Efter tio

Femtio nyanser av honom

E L James intervjuas i Lundströms Bokradio

"Varför slutar ofta ett kapitel när sängkammarscenen börjar? I Lundströms Bokradio pratar vi om att skriva sex – och om den nya engelska storsäljaren Fifty Shades of Grey: programledare Marie Lundström har träffat författaren E L James. Varför har hennes trilogi blivit så populär och vad fick fru James att börja skriva erotiska romaner?"

 

Femtio nyanser av honom

E L James gästar SVT Skavlan

Femtio nyanser av honom

"Kvinnor MÅSTE få ha fantasier som inte är fina och tillrättalagda."

Femtio nyanser av honom

"Fantasin tog fart" Metro intervjuar E L James

Femtio nyanser av honom

Hanna Fahl intervjuar E L James

Femtio nyanser av honom

"EL James: Sexgurun som rodnade"

Femtio nyanser av honom

"Fansens boktips skapade succén"

Femtio nyanser av honom

"Femtio nyanser av grått har rötter i folksagan"

Femtio nyanser av honom

"Johanna Koljonen söker svaret till varför miljontals kvinnor lockas av en romanserie om sexuell dominans."

Femtio nyanser av honom

"Erotisk storsäljare lyfter Norstedts"

Femtio nyanser av honom

”Intresset för ´Fifty shades´ är helt enormt”

Femtio nyanser av honom

"Men det som ändå gör att jag fastnar är att jag faktiskt gillar Anastasia Steele. Hon har humor! Eller “wit” snarare. Och det har Christian Grey också."

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.