Sju dagar kvar att leva

"Brutal spänning om brott och dödsstraff. Betyg: 5" /Icakuriren

"Bergfeldt är en skicklig journalist men också en god berättare. Hon lyssnar och lägger fram vittnesmål och fakta. Resten är upp till läsaren."
Marie Peterson

Sju dagar kvar att leva

"Starkt och spännande om dödsstraffet" /BT

"Det är spännande som fjäderlätt kiosklitteratur, men samtidigt tyngre än tyngst.

För Bergfeldt tar inte den enkla vägen.

Hon gör inte Ross till ett offer för ett vidrigt system. Alla berörda får komma till tals.

Polisen som satte dit honom. De mördades anhöriga. Den dödsdömdes familj. Prästen som får leda landets svartaste själar till slakt.

Bergfeldt lyssnar på alla med samma empatiska omsorg, låter alla få en röst."
Björn Werner

Sju dagar kvar att leva

"Carina Bergfeldts rapport väcker frågor och känslor. Det är en text som tvingar läsaren att tänka, känna och, framför allt, reflektera över brott och straff."

Sju dagar kvar att leva

"En närgången och vansinnigt välskriven berättelse som berör (och upprör) från första till sista sidan." Icakuriren

Sju dagar kvar att leva

"Det är en väldigt sorglig bok."

"Även om det här inte är en bok som bjuder på några stora insikter eller förklarar varför the land of the free fortsätter att döda sina medborgare, så lyckas Carina Bergfeldt skildra hur konsekvenserna av dödsstraffet påverkar livet för många fler än de som berörs av dess yttersta konsekvens. Trots att ämnet är liv och död och tand för tand är människorna tillräckligt gråmelerade för att man ska bry sig om dem. Det är en väldigt sorglig bok."
Malena Rydell

Sju dagar kvar att leva

"En av årets bästa reportageböcker"

"Bokens styrka ligger i alla de ingående och inkännande porträtt av människor som på något sätt berörs av de in i minsta detalj reglerade procedurerna kring dödsstraffet. /.../

Två slutsatser går att dra efter att ha läst ”Sju dagar kvar att leva”: Carina Bergfeldt är en av landets mest begåvade journalister och den fjärdedel av befolkningen som vill återinföra dödsstraffet bör genast tänka om. En god början kan vara att läsa en av årets bästa reportageböcker."
Fredrik Quist

Sju dagar kvar att leva

"Sju dagar kvar att leva är både saklig, spännande, saktmodig och djupt oroande. Man blir inte riktigt av med den." Bengt Ohlsson, Neo

Sju dagar kvar att leva

"... vårens absolut starkaste läsupplevelse"

"Jag kände mig till en början skeptisk, jag läser sällan den här typen av böcker och jag hade förmodligen inte valt att läsa Carina Bergfeldts bok på egen hand. Men så tänkte jag, varför inte? Jag ger den en chans. Det ångrar jag inte en sekund för i Sju dagar kvar att leva kom vårens absolut starkaste läsupplevelse. Det är en bok som gjort skillnad genom att påverka mitt sätt att se på det amerikanska samhället och på livet. Det är också en bok som kommer stanna länge i mitt minne och som jag hoppas att många fler ska läsa och fundera över."

Sju dagar kvar att leva

"Detta och Utøya är det starkaste jag gjort"

Sju dagar kvar att leva

"Gripande om livet före slutet" /Falköpings Tidning

"Omskakande och gripande, ja absolut. Men Carina Bergfeldts berättelse är framför allt rak och okonstlad, och värjer inte för några aspekter av dödsstraffet. /.../Carina Bergfeldt visar med sin bok att hon är journalist i ordets bästa bemärkelse."
Anna Nyberg

Sju dagar kvar att leva

"Carina Bergfeldt har skrivit en initierad reportagebok om brott och dödsstraff."

"Bergfeldt gör ett gott hantverk som bottnar i gedigen research (källhänvisningen i slutet är fyra sidor lång). Hon låter olika röster träda fram för att bygga en tät berättelse i flera lager där ämnets komplexitet inte slarvas bort. Hon har hittat de som resonerar, alternativt agiterar, för eller emot dödsstraffet, i båda grupperna finns lika starka övertygelser.

Jag tycker om när Bergfeldt arbetar som en reporter, redovisar fakta, varvar med levandegörande fallbeskrivningar och står vid sidan om dem hon intervjuar."
Cecilia Ekebjär

Sju dagar kvar att leva

"Anita Goldman läser ett gripande reportage om ett omänskligt straff"

"Genom den svenska journalisten Carina Bergfeldts blick och ord har jag fått möta en människa, inte speciellt god och oskyldig, inte heller speciellt ond. Det skickliga i hennes mycket detaljerade och långsamma berättarteknik är att jag - när giftet sprutas in i den unge amerikanens vener - inte längre är ett dugg intresserad av skuldfrågan. Det får vara hur det vill med den saken. Vaughn Ross var en människa. Och stater har inte rätt att med berått mod ta livet av sina medborgare."
Anita Goldman

Sju dagar kvar att leva

"Vaughn Ross sista suck gav ingen sinnesro"

Sju dagar kvar att leva

"Carina Bergfeldt låter de intervjuade bli människor med fel och brister och skriver skickligt in sina egna känslor."

"Hon sätter avrättningarna i sitt historiska och sociala sammanhang. Men det är en stark uppdatering av en historia som vi i nästan alla sina delar har hört förut. Alla roller är redan besatta, vi vet att det slutar olyckligt, igen. Texten hade vunnit på att Bergfeldt tillåtit sig att stanna längre hos några få människor. Som hos fängelsepastorn Jim Brazzil, själv döende i leukemi, en Guds man som lånar sig till att bli dödsindustrins religiösa samvete."
Peter Fällmar Andersson

Sju dagar kvar att leva

"Välskrivet om dödsstraff" /Skaraborgs Allehanda

"Boken är en fascinerande och språkligt välgjord skildring av det ständigt omdebatterade dödsstraffet. Den griper tag i läsaren, väcker nyfikenheten och det är svårt att släppa taget innan sista sidan."
Johan Espefält

Sju dagar kvar att leva

"Detta är utan tvekan en av de böcker som gjort störst intryck på mig någonsin."

"Det är en oerhört välskriven, stark och modig berättelse, som berör och engagerar. Carina Bergfeldt är en lysande berättare, och den resa hon gjort är beundransvärd. Jag imponeras av hennes stilsäkerhet, passion för människoöden och vilja att låta flera röster komma till tals i en fråga som ofta väcker starka känslor. Boken är skickligt disponerad, rik på fakta men spännande som en deckare. Jag rekommenderar alla att läsa den."
Hedvig Sjöström

Sju dagar kvar att leva

"Journalisten Carina Bergfeldt beskriver dessa möten med en nyfiken och ickedömande blick." /Damernas Värld

Sju dagar kvar att leva

"Det går inte att värja sig och inget är längre svart eller vitt efter sista sidan." /Tara

"Flyhänt berättad, med kvällstidningsjournalistens lätta handlag och med sinne för gestaltande detaljer, får vi möta människorna kring dödsstraffet. Polisen, de efterlevande, mamman vars dotter mördats, fängelsedirektören, prästen och journalisten som bevakat 374 avrättningar. Det går inte att värja sig och inget är längre svart eller vitt efter sista sidan."

Sju dagar kvar att leva

Carina Bergfeldt gäst i Babel

Sju dagar kvar att leva

Carina Bergfeldt gäst i Gomorron Sverige

Sju dagar kvar att leva

Carina Bergfeldt gäst i TV4 Nyhetsmorgon

Sju dagar kvar att leva

Carina Bergfeldt intervjuas i Aftonbladet-tv

Sju dagar kvar att leva

Lyssna på Carina Bergfeldt i podden Till Slut Kommer Någon Att Skratta

Sju dagar kvar att leva

Carina Bergfeldt intervjuas i P4 Skaraborg

Sju dagar kvar att leva

Carina Bergfeldt intervjuas i En bok, en författare

Reportern Carina Bergfeldt skildrar i Sju dagar kvar att leva sitt möte med Vaughn Ross. Han är dömd till döden i Texas. I tio års tid har han väntat på att bli straffad för de mord han är dömd för och nu har han bara en dryg vecka kvar av sitt liv. Intervjuare: Mårten Blomkvist.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.