Boktjuvarna

"Ett historiskt reportage av yppersta kvalitet." /Sydsvenskan

Boktjuvarna

"Anders Rydell har skrivit en lika skakande som spännande bok om nazisternas plundringar av Europas bibliotek, ett gigantiskt attentat mot kulturarvet."

"Precis som med den förra boken går det även den här gången bara att lovorda Rydells skickliga arbete som har resulterat i en bok som går att läsa som ett slags bildningsthriller."
Niclas Sennerteg

Boktjuvarna

"Det är en fascinerande och bitvis oberättad story om historiens största bokstöld."

Boktjuvarna

"Rydells bok är fängslande lektyr."

"Rydells bok är fängslande lektyr. Som läsare får man följa honom på hans resor genom Europa och ta del av hans möten, inte bara med experter utan också med efterkommande till nazisternas offer. /.../

”Boktjuvarna” är en personlig, välskriven och mycket informativ bok med utförlig notapparat och åskådligt bildmaterial. Den fyller en stor forskningslucka och man kan hoppas att den, liksom ”Plundrarna”, kommer att översättas till många språk."
Barbro Eberan (fil dr i germanistik och författare, aktuell med boken "Brunt arv. Skuldfrågan efter Tysklands återförening 1990", Carlsson)

Boktjuvarna

"Spännande om nazisternas bokstölder"

"Även Rydells arbete är nitiskt, det utgör en gedigen kartläggning av den tysta verksamhet som bedrivs i Berlin, Vilnius, Prag, Paris m fl platser.

Författaren återger ohyggligheter på bästa tänkbara sätt. Han varvar sina biblioteksbesök och bakomliggande historia med en genomgående tonsäker hantering. Det kan verka cyniskt att här tala om tonfall, men Rydells delvis vackra, delvis mycket sakliga och återhållsamma sätt att skriva gör under för läsarens inlevelse. Verkligheten som den har sett ut – och ser ut – behöver inte målas med känslosamma pekpinnar."
Birgitta Hybinette

Boktjuvarna

"Anders Rydell har skrivit en fascinerande, dammigt pappersdoftande kulturhistorisk skildring av det Tyskland som förvandlades från Goethe och Schiller till Nürnbergdagar, kristallnatt och förintelse."

Broilers

"Broilers är bland det viktigaste och mest trovärdiga som hittills skrivits om min generation." /Gästriklands Tidning

Broilers

"En bok om den nya generationens politiker som bör läsas! /Plaza Kvinna

Broilers

"”Broilers” är en bra pusselbit för att förstå maktmönstren i svensk politik."

Broilers

"'Broilers' är en bra pusselbit för att förstå maktmönstren i svensk politik."

Broilers

"Exceptionellt bra om unga makthavare"

"Titeln Broilers är lite missvisande, om man tror att boken mest ska bygga på intervjuer och personporträtt. Det gör den delvis, men i själva verket gör boken mycket mer och i långa stycken är den alltså en generationsanalys, som går djupare än prbyråernas.

Boken skildrar initierat bredare och mer djupgående förändringar inom politiken, mycket mer än fixeringen vid medievana ungdomar, och i samhället, inte minst vad gäller skola och arbetsmarknad.


Det är bredden, i kombination med mångsidiga detaljanalyser, som gör Broilers så exceptionellt bra. /.../

Broilers ger en klarsynt, ibland gränsande till cynisk, analys av dagens partipolitiska system, vars legitimitet har börjat vittra bort."
Ola Wihlke

Broilers

"Det är de giftiga mikroporträtten som lyfter boken och särskilt nedslaget i Kristdemokraternas högerfalang."

"Sverige har ett av världens yngsta parlament. Medelåldern på riksdagsledamöterna underskrider till och med väljarkårens, noterar Michaela Möller och Anders Rydell i boken Broilers. /.../

Broilers påminner oss om ungdomsförbundens betydelse; det är där de nya värderingarna och politikerna föds som snart vandrar in i moderpartierna.

Huka er gubbar och kärringar, jagsägarnas tid är nu."
Åsa Linderborg

Broilers

"De tänker i kommunikationsstrategier och mediehantering."

Broilers

"Broilers är en informativ och tänkvärd bok som bidrar med både kunskap och argument inför det stundande valet."

"Boken kommer just när valrörelsen börjar varva upp på allvar, och förtjänar att läsas och begrundas av många som snart ska lägga sin röst på parti och kanske också på person. /.../

I Broilers förs också en upplysande och insiktsfull diskussion om ungas uppväxtvillkor i dag och vad som formar deras samhällssyn och ideal."
Christian Swalander

Broilers

"Broilers tar onekligen upp väsentliga problem på ett underhållande sätt" /Östran

Broilers

"Journalisterna Michaela Möllers och Anders Rydells bok är en läsvärd helhetsbild över ett nytt politiskt landskap – med en ny sorts politiker." /Aftonbladet

"Journalisterna Michaela Möllers och Anders Rydells bok är en läsvärd helhetsbild över ett nytt politiskt landskap
– med en ny sorts politiker. Dessutom en rätt intressant genomgång av de misslyckade försöken att sätta en
tydlig etikett på åttio- och nittiotalister."
Ronnie Sandahl

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.