Förlorat ansikte

"Hårdkokt i hög hastighet"
NT

Förlorat ansikte

"En djävul på att spinna intriger [...] Man drivs genom sidorna, andfådd inför upplösningen."

Står dig ingen åter

"... den här boken går inte att lägga ifrån sig."

"Men faktum kvarstår – den här boken går inte att lägga ifrån sig. Det beror inte minst på gripande parallellhandlingar som kretsar kring frågor om skuld och trasig kärlek."

Står dig ingen åter

"Nackhåren reser sig"

Står dig ingen åter

"Jag sträckläser och förundras över de synnerligen levande, realistiska karaktärerna."

[...] "Det rent unika är dock sinnligheten. Jag har aldrig läst en svensk roman som handlar så mycket om kroppar, både på gymmet och i sängen och samtidigt lyckats beskriva det så äkta och uttrycksfullt. Detta är förklaringen till mitt alldeles eget: 'ok, bara ett kapitel till'." Magnus Sjöholm, NT

Stöld av babian

"Jag blev så positivt överraskad av den här!" /Aftonbladet

"Det är uppfriskande med en så smart och självsäker kvinna i huvudrollen, och författaren lyckas göra intressanta porträtt av alla sina karaktärer.

Hon har varit polis i fjorton år, och det ger extra trovärdighet åt historien."
Cecilia Gustavsson

Stöld av babian

"Köp boken! Läs den! Och njut."

"Det är ett genombrott som bara kan jämföras med Jens Lapidus Snabba cash ... Efter Leif GW Persson har jag aldrig stött på en så gedigen bild av polisarbete. Och det mest väsentliga. Spänningsfaktorn. Den är på gränsen till jobbig. Jag sumpar möten, jag sumpar att duscha, jag läser boken under tiden som jag äter min lunch."
Stig Larsson

Stöld av babian

"En konsekvent prosa från den hårdare skolan och handlingen förs framåt i ett högt tempo." /Smålandsposten

Stöld av babian

"Hoppas att det blir en förutsättning, Anna Karolina är ett lovande namn med en ovanligt mogen debut." UNT

Stöld av babian

"Well done!"

"Anna Karolina har åstadkommit en ovanligt välskriven debut som både knyter an till den svenska deckartraditionen och innehåller element som känns nya. /.../

På ett smart sätt lyckas hon dessutom både ge läsaren avslut och lämna tillräckligt många trådar oavslutade för att man ska se fram emot en uppföljare. Well done!"

Stöld av babian

En av årets mest läsvärda svenska debuter

"Anna Karolina är en skicklig spänningsskapare, hon kombinerar på ett intressant sätt kunskap om polisvardagen med action och hennes karaktärer är dessutom tilltalande mångsida. Sammantaget gör det här Stöld av babian till en av årets mest läsvärda svenska debuter."

Stöld av babian

Mer hårdkokt Stockholmsmiljö än vad Lapidus själv åstadkommit på den här sidan "Snabba cash" /Mariestadstidningen

"Det är nästan så att man vägrar tro att detta är  Anna Karolinas första bok. Hon har lyckats med att pricka det mesta rätt; dialogerna, miljöerna, personbeskrivningarna och - inte minst - thrillertempot gör "Stöld av babian" till en av årets mest spännande svenska debuter i genren."   
Mariestadstidningen

Stöld av babian

"mmmm" /mama

"Kvinnohat, machokultur, droger och våld. Författaren Anna Karolina, själv polis (och småbarnsmamma) snålar inte med krutet i sin debutbok."

Stöld av babian

"Hårdare än de flesta"

"Men Anna Karolina vet hur man bollar med det som vi sett alltför mycket av. Elegant för hon in Amanda, som precis blivit polis, och som inte tar emot översitteri och som tillika nästlar sig in i den brottsliga världen. När de andra fladdrar förbi, så dröjer hon sig kvar, allt medan vi rör oss i Stockholm och på Sri Lanka och dagar blir nätter. Bakgrunderna tar sig långsamt in i det nutida, det går inte att smyga längre, vi hamnar i kärleksaffärer och svartsjuka och översitteri och maffiabrottslighet och skottlossning."
Stig Hansén

Stöld av babian

"... skriver initierat om spelet mellan polisen och kriminella i den undre drogöversvämmade världen i storstaden." /Metro

Förlorat ansikte

"[...] undre världen är överraskande, obehagligt nära. Andlöst." /Smålandsposten

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.