Vattendansaren

Vattendansaren är en superhjältelegend som sätter fingret på den förlust av historia, sammanhang och mening slaveriet utgjorde, när miljontals människor kidnappades från sina hemländer. En förlust som fortsatte varje gång en slavägare tog ett barn från sina föräldrar och föräldrarna från sina barn. Coates gör minnet och berättandet till både en läkande kraft och ett redskap för frihet.”

Vattendansaren

”Där andra vill skapa inlevelse genom att återge våldet in på kroppen håller Coates respektfull distans. Denna berättarhållning, som värnar både kvinnors och mäns värdighet, gör skildringen till en ovanlig och gripande berättelse om ett pågående brott.”

Vattendansaren

”Ta-Nehisi Coates debut är en magisk berättelse om att friheten är möjlig”

Vi hade makten i åtta år

”Djupt gripande och mycket angelägen läsning om den svarta kroppens plats i ett amerikanskt samhällssystem med en historia av slaveri och rasskillnader - och med en pågående dröm om att allt är bra och att framgång alltid är möjlig”.

Vi hade makten i åtta år

”Det är en förkrossande bra bok.”

Mellan världen och mig

"Knivskarpt om rasismens USA"

Mellan världen och mig

"Mellan världen och mig är djupt gripande och mycket, mycket angelägen läsning."

Mellan världen och mig

"Där, i mötet mellan det intimt personliga och de kärva, lyriska skildringarna av ett rasistiskt samhälle uppstår en text som tar andan ur mig.”

Mellan världen och mig

"Balsam för alla hotade minoriteter" [...]

"Litteraturen kan fylla många olika tomrum i människan. Ensamheten. Vilsenheten. Förvirringen. Okunskapen. För mig ger ”Mellan världen och mig” inte nödvändigtvis några nya perspektiv. Men det behövs inte alltid. Ibland behöver vi bara höra att vi inte är ensamma i utanförskapet. ”Mellan världen och mig” är ett lindrande balsam för "den andres" såriga själ. Och det är inte fy skam."

Mellan världen och mig

"... en av höstens viktigaste bokutgivningar."

[...] "Hans språk är exakt, hårt, kondenserat. Berättelsen tränger sig in mellan hjärtklaffarna och lyser upp nya tankebanor." Jan Gradvall, DI Weekend

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.