Millennium

Den första boken i Stieg Larssons Millenniumtrilogi, Män som hatar kvinnor, publicerades 2005 och blev årets stora överraskning i den svenska kriminallitteraturen. Boken belönades av Skandinaviska Kriminalsällskapet med Glasnyckeln som 2005 års bästa nordiska kriminalroman.

Året därpå, 2006, publicerades uppföljaren Flickan som lekte med elden och 2007 släpptes den tredje boken, Luftslottet som sprängdes.

Millenniumtrilogin har översatts i 50 länder och sålts i mer än 80 miljoner exemplar över hela världen.

Efter många och långa diskussioner om hur man skulle kunna låta Millenniumserien få en fortsättning beslöt vi – Stieg Larssons arvingar, deras agent Magdalena Hedlund och vi på Norstedts – att låta författaren David Lagercrantz få uppdraget att skriva en helt fristående fortsättning på Stieg Larssons böcker. 2015 axlade han Stieg Larssons mantel som författare till böckerna om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist. Det som inte dödar oss kom ut under sensommaren samma år till ett enormt medieintresse. Boken är den fjärde delen i Millennium-serien och gavs ut i 47 länder och har hittills sålt i sex miljoner exemplar.

I september 2017 kom den femte boken i serien, Mannen som sökte sin skugga, även den med Lagercrantz som författare.

Den 22 augusti 2019 släpps Hon som måste dö, den tredje och sista boken David Lagercrantz skriver i Millenniumserien. Totalt har alla böcker i serien sålt i 99 miljoner exemplar världen över.

 

NYHETER

Den stora finalen för David Lagercrantz Millenniumserie

Den 22 augusti släpps årets mest efterlängtade bok. Nu avslöjar vi omslag och titel.

Foto: Anna-Lena Ahlström

Här är skådespelarna i den nya Millenniumfilmen

I november kommer filmen som är baserad på David Lagercrantz bok om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist.

Foto: Columbia Pictures

Femte Millenniumboken global succé – passerar miljongränsen

Efter bara drygt en månad i handeln har David Lagercrantz nya bok i Millenniumserien sålt en miljon exemplar.

Foto: Cato Lein

David Lagercrantz skriver vidare på Millenniumserien

Lisbeth Salander-fans och Mikael Blomkvist-älskare kan andas ut! Succéförfattaren David Lagercrantz kommer skriva två nya böcker i Millenniumserien, som följer upp hans senaste bok Det som inte dödar oss, som är en fristående fortsättning till Stieg Larssons världskända romantrilogi.

Magnus Liam Karlsson

Claire Foy från The Crown spelar Lisbeth Salander

Den Emmynominerade stjärnan gör paradrollen i filmatiseringen av den fjärde Millenniumboken.

Lisbeth Salander gör upp med sin barndom i den femte Millenniumboken

Mannen som sökte sin skugga, David Lagercrantz fortsättning på Millenniumserien, släpps 7 september.

Foto: Cato Lein

Nästa höst kommer den femte Millennium-boken

Den 7 september 2017 utkommer den femte delen i Millenniumserien, författad av David Lagercrantz. Boken ges ut samtidigt i ett tjugotal länder, bland annat i USA, England, Frankrike, Tyskland.

Liam Karlsson

Varför sitter Lisbeth Salander i fängelse?

Läs det första kapitlet i Mannen som sökte sin skugga – den nya Millenniumboken av David Lagercrantz – som finns ute nu!

Foto: Cato Lein
Se fler nyheter

Utgivning

More

Serieböcker

Stieg Larssons Millenniumtrilogi har även givits ut som seriealbum/graphic novel. Män som hatar kvinnor gavs ut i två delar, del 1 (2012) och del 2 (2013). Flickan som lekte med elden utkom 2014 och Luftslottet som sprängdes i augusti 2015.   

Det är det amerikanske serieförlaget DC Comics som producerar böckerna och den framstående skotska deckarförfattaren Denise Mina har skrivit manus. Samtliga böcker är illustrerade av Leonardo Manco och Andrea Mutti.

"Salander är en fantastisk romangestalt. Det är hon som är den stora grejen för min del. Det har varit ett jätteroligt arbete. Larsson skrev en otrolig historia, och han visste verkligen vad han gjorde när han skrev en feministisk deckarserie" Denise Mina

VIDEOKLIPP

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.