Sigrid Combüchen får nyinstiftat Sven Delblancpris

torsdag 19 maj 2011

Sigrid Combüchen tilldelas det första Sven Delblancpriset med motiveringen "För ett författarskap som med ojämförlig stilistisk precision väver samman den historiska tidens utmätta gång med den litterära fantasins tidsuppfattning och som med allvarsam leklust varierar fabulerandets glädje med konkretionens sanningskrav."

Initiativtagarna till priset är Delblancsällskapet, Trosa kommun och Sörmlands Nyheter. Prissumman om 75 000 kr kommer att delas ut vart 4:e år. Överlämnandet sker i Trosa kommun i samband med Sven Delblancs födelsedag den 26:e maj.

Priset ges till en högt kvalificerad författare eller annan kulturellt verksam person som i någon mening kan sägas verka i Sven Delblancs anda. Därmed menas bl a: att som engagerad demokrat och fri intellektuell tala om viktiga ting på ett sådant sätt och med sådan språklig spänst att budskapet når ut till många människor.

Läs mer här >> 

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.