Dick Harrison och Bokhora.se - finalister i Kunskapsprisets kategori Folkets pris

tisdag 04 oktober 2011

Bokhora.se, Bolibomparedaktionen, Dick Harrison, Glada Hudik-teatern, Pär Johansson och Victoria Dyring.

Tillsammans med Dagens Nyheters läsare har finalisterna i Kunskapsprisets kategori Folkets pris tagits fram. Prissumman är 250 000 kronor och prisutdelningen äger rum på Kunskapsgalan den 17 oktober i Blå hallen med kronprinsessan Victoria som prisutdelare. Omröstningen pågår på www.kunskapspriset.se.

Motiveringar:

Bokhora.se
"för att de fyra kvinnorna bakom sajten uppmuntrar till ökat läsande, förmedlar läsglädje och sprider kunskaper om böcker, tidningar och författare på ett tillgängligt och inspirerande sätt. Sajten inbjuder också till stimulerande diskussioner."

Dick Harrison
"
för att han i en mängd böcker, föreläsningar och TV-program sprider spännande och lättillgänglig kunskap om historien. Främst har medeltiden och den svenska historien levandegjorts, och hans skildringar kryddas alltid med starka inslag av de senaste forskningsrönen."

Kunskapspriset delas årligen ut till innovativa personer eller företag som inspirerar till och visar på betydelsen av kunskap. Alla kan nominera och alla kan bli nominerade! NE med partner delar i år ut 250 000 kronor i var och en av tre kategorier: Kunskapspriset, Internationella hederspriset och Folkets pris.


Fotograf/Källa:Kunskapspriset

 

 

 

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.