Malin Alfvén har tilldelats Stora Psykologpriset

onsdag 12 oktober 2011

Vid en prisceremoni på Berns Salonger i Stockholm tisdag kväll tilldelades Malin Alfvén Stora Psykologpriset. Den populära barn- och föräldrapsykologen fick utmärkelsen av prisutdelaren Göran Hägglund, samt en prissumma på 100 000 kr, för sitt mångåriga arbete som både rådgivare och samhällsaktör.

Stora Psykologpriset delas årligen ut av Pearson Assessment för att uppmärksamma psykologer som genom sitt arbete bidrar till att förbättra människors livskvalitet och utveckla mänskliga resurser.

Juryns motivering till vinnaren löd:

”Malin Alfvén har, som den nominerande föräldern uttryckte sig, varit ”ett ljus i mörkret”, både i samtal med egna patienter och för allmänheten via rådgivning i böcker, tidningar, radio och TV. Genom att hjälpa både barn och vuxna att förstå att man inte måste vara perfekt för att vara en god förälder har hon under sina trettio år som verksam psykolog vågat utmana vårt samhälles attityder till föräldrarollen.”

”Priset är ett erkännande av att Malin Alfvéns har gjort skillnad för en hel generation uppväxande barn och inte minst deras föräldrar. Genom sina böcker har hon också lyckats kommunicera sina kunskaper till väldigt många föräldrar. Hon är en pionjär och jag hoppas att ännu fler föräldrar ska upptäcka vilket oerhört stöd hennes tankar kan ge dem”, säger Per Johansson, förläggare på Norstedts Förlag.

Malin Alfvén driver idag en egen mottagning för barn och föräldrar i Stockholm. Hon är också en flitigt anlitad föredragshållare och expert i radio och tv, svarar på läsarfrågor i Vi Föräldrar och Leva samt lyssnarfrågor i Sveriges Radio Knattetimmen.

 

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.