6 kokböcker nominerade till Gourmand World Cookbook Award

måndag 12 december 2011

Följande kokböcker har vunnit sin kategori i Sverige och går därmed vidare i tävlingen om Gourmand World Cookbook Award. De nominerade kokböckerna tävlar om att bli ”Världens bästa kokbok” i sin kategori.
Prisutdelningen äger rum i Paris den 6 mars 2012.

De nominerade är:

Best Cheese Cookbook 2011
Västerbottensost : 100 vinnande recept
Av Norrmejerier
Foto: Pepe Nilsson

Best Scandinavian Cookbook 2011
Niklas husmansklassiker : 100 recept du bara måste kunna
Av Niklas Ekstedt
Foto: Helén Pe

Best Cookbook Design 2011
Om jag var din hemmafru - eller hur man får en vardag att smaka som en lördag
Av Lotta Lundgren
Form: Karin Ahlgren och Lotta Mårlind
Foto: Pelle Bergström

Best Television Celebrity Cookbook  2011
Susanne Jonsson lagar mat i go'kväll
Av Susanne Jonsson
Foto: Sara Danielsson

Best Woman Chef Cookbook  2011
Karin Franssons bästa : från vintergrytor till sommargrönt
Av Karin Fransson
Foto: Daniel Hertzell

Best Chocolate Cookbook 2011
Lyckas med choklad
Av Magnus Johansson
Foto: Fabian Björnstjerna

The Gourmand World Cookbook Awards grundades år 1995 av Edouard Cointreau. Priset delas årligen ut till världens bästa kokböcker inom mat och dryck.
Syftet med priset är att belöna och uppmärksamma de bästa upphovsmän som ”lagar med ord” och att öka kunskapen och intresset kring olika matkulturer. Samtidigt hjälper priset för läsarna, bokhandeln och förlag att hitta de bästa kokböckerna bland de 26 000 som produceras varje år.

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.