Vad jag gör på kafé

fredag 24 februari 2012

Det var förmiddag. Kaféet var litet och personligt. Jag köpte en stor kaffe, tog hörnbordet, med full uppsikt över dörren enligt grundläggande feng-shui-principer. Satte datorn på bordet framför mig. Drack lite av kaffet, skrev en mening. Någon tog i dörren, jag såg upp. Det var en ensam kille. Han nickade lite mot mig, beställde en kaffe och slog sig ner vid bordet bredvid mig. Jag skrev en mening till. Såg ut genom fönstret. Dörren öppnades igen och fyra unga tjejer klev in. De skrattade, det märktes att de tyckte om varandra, de beställde alla latte och satte sig vid andra hörnbordet. Bara fem meter bort från mitt. De verkade ha haft en toppenhelg och gick noga igenom hela festkvällen. Jag vände på huvudet, mötte killens blick och han nickade igen och log. Jag såg ner på datorn, läste de två meningarna, raderade dem hastigt och stängde av datorn. Lutade mig tillbaka, nickade mot killen och drack sakta upp mitt kaffe.

Det där med att skriva på kaféer funkar inte. För mig. En kompis gör det jämt och jag har prövat för det ser så himla härligt avslappnat ut att sitta där och skriva. Utan att ta in alla intryck av vad som händer runtomkring.

Mina böcker har alla börjat i en bild, en händelse, någonting jag har sett eller upplevt. Jag har placerat den någonstans i mitt inre. Den finns där, jag bär den med mig men tänker inte sen mycket mer på det. Tills jag en morgon vaknar och ser min historia tydligt framför mig. Det är då jag börjar skriva.

När jag skriver behöver jag fri space på alla sätt. Gärna obegränsat med tid, ingen klocka att titta på, ingen tidpunkt som ska hållas då jag måste avbryta vad jag håller på med. Utrymme mentalt och i tiden – men också i rummet. Och jag behöver tystnaden.

Jag älskar att gå på kaféer. Jag går gärna och fikar och gör det ofta. För att umgås. Prata. Och sitta mitt i bruset och njuta av det.

Det har varit kul att blogga och roligt att du läst! Men nu är det dags för mig att sätta mig framför datorn hemma i mitt tysta arbetsrum. Och fortsätta skriva på nästa bok.
Du kan hitta mig på min hemsida www.annabovaller.com. Och du kan läsa mina böcker om Petra Wester. Var bara varsam mot dem i din bokhylla, tack snälla…

/Anna 

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.