Arkan Asaad får Grant’s True Tales stipendium

onsdag 17 oktober 2012Grant’s True Tales berättarstipendium delas idag ut för första gången. Författarinnan Helena von Zweigbergk har valt ut en av årets stipendiater, den debuterande författaren Arkan Asaad.
”Arkan berättar med passion och humor, allvar och lekfullhet”, säger Helena von Zweigbergk. Berättelsen är helt i Grant’s True Tales anda.

- Jag tycker att Arkan är ett strålande exempel på hur man kan använda sin egen berättelse att både sticka ut och förena på samma gång. Hans livs historia är annorlunda och unik, men berättad så att vem som helst kan gå med honom och se världen som han gör det. Ingenting är viktigare, människan är i samma slag helt sin egen men också lätt identifierbar som du eller jag. Arkan berättar med passion och humor, allvar och lekfullhet, säger Helena von Zweigbergk.

Grant’s True Tales stipendium syftar till att inspirera och uppmuntra debuterande författare och berättare att göra verklighet av sina drömmar. Det är en plattform där människor kan dela med sig av sina personliga berättelser, som är lärorika, inspirerande, spännande och underhållande.

Helena von Zweigbergk inleder True Tales-festivalen i Stockholm genom att berätta sin personliga historia om dagen då hon vågade göra sin röst hörd.

Ytterligare två välkända författare kommer att dela ut Grant’s True Tales stipendier i Göteborg och Malmö.
• Den 18 oktober kommer David Lagercrantz (författare till boken ”Jag är Zlatan Ibrahimović”) till Göteborg. Han kommer för första gången att berätta vad som fick honom att trotsa alla gamla familjedemoner och börja skriva.
• Den 24 oktober kommer Björn Ranelid till Malmö och berättar sin ”True Tale”, om vad som fick honom att börja skriva.

Därefter fortsätter True Tales-festivalen på tio platser runtom i landet. Då är det allmänhetens tur att berätta sin ”True Tale”. Alla får möjlighet att tävla om tio minuters talartid på Bishop’s Arms i en av de tio städerna.

Läs mer om Grant’s True Tales på www.bishopsarms.com/grantstruetales 

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.