Silver till Edward Blom i ”kokboks-VM”

torsdag 22 maj 2014

Sverige hade stora framgångar i ”kokboks-VM”, World Gourmand Awards 2014, som just har avgjorts i Peking. 

Champagneexperten Richard Juhlin vann den särskilt fina utmärkelsen ”Hall of Fame” i vinklassen, för sitt praktverk ”En doft av champagne”. Förstapris vann även Roy Fares i kategorin ”Amerikansk mat” med sin bok ”United States of Cakes”, och Maj-Lis Hellström och Bo Hagström i kategorin ”Medelhavsmat” med boken ”Solens hälsa”. Juryn gav även en särskild utmärkelse till ”Fotbollskokboken”.

Sverige fick två andrapriser. Dels i kategorin ”Skandinavisk mat” till Lisa Lemke för ”Allt i en gryta”; dels i kategorin ”Entertaining” där Edward Blom själv tävlade med sin kokbok Allting gott och alldeles för mycket, vars bombastiska bilder och livsbejakande rätter stack ut i mängden.

– Jag är oerhört lycklig över mitt silver! Jag kommer nog aldrig att få ställa upp i Olympiska spelen, men för mig är det här nästan lika stort, säger Edward Blom.


NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.