Kristina Sandberg tilldelas Augustpriset

måndag 24 november 2014

Kristina Sandbergs Liv till varje pris utsågs på Augustgalan till Årets svenska skönlitterära bok med motiveringen:

Vissa livsresor förblir osynliga. Romanen Liv till varje pris är sista delen i en trilogi där varje del utgör ett eget helt. Med sitt epos om hemmafrun Maj visar Kristina Sandberg att inom en örnsköldsviksvånings väggar kan rymmas en hel odyssé. Med distans och empati skildras ett skört och sårigt familjeliv i välfärdsstaten. Noggrant registreras matoset, tvättångorna, havsbrisens farliga sälta. Vi står bredvid Maj i köket med livets stora frågor och vad kan hon hitta på åt dem till middag?


Fotograf: Maria Annas

Kristina Sandberg debuterade 1997 med romanen I vattnet flyter man. Liv till varje pris är den tredje och avslutande delen i trilogin om hemmafrun Maj från Örnsköldsvik. De tidigare delarna är Att föda ett barn och Sörja för de sina. Böckerna har fått ett fantastiskt kritikermottagande och hyllats av läsarna. I november tilldelades hon SvD:s litteraturpris 2014 för Liv till varje pris.

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.