Thron Ullberg

Springfloden har premiär i SVT den 6 mars

SVT:s nya dramathriller, Springfloden, baserad på Cilla och Rolfs Björlinds hyllade debutroman med samma namn, har premiär den 6 mars.
onsdag 17 februari 2016

I tio delar får tittarna följa polisaspiranten Oliva Rönning när hon börjar nysta i ett 25 år gammalt mordfall. När hon sedan försöker leta upp den tidigare mordutredaren, Tom Stilton, visar han sig numera vara psykiskt instabil och hemlös.

I de båda huvudrollerna ser vi Julia Ragnarsson och Kjell Bergqvist, och medverkar gör även kända namn som Helena Bergström och Dag Malmberg.

Makarna Björlind är något av veteraner när det kommer till TV-deckare. Förutom manus till ett 20-tal Beck-filmer ligger de även bakom de kritikerrosade serierna Graven och Morden.

Springfloden väckte stor uppmärksamhet när den kom 2012 och har sedan dess sålts till ett 20-tal länder. Den fjärde delen i serien om Tom Stilton och Olivia Rönning, Sov du lilla videung, släpps under hösten 2016.


Foto: Ulrika Malm, SVT. Kjell Bergqvist som Tom Stilton och Julia Ragnarsson som Olivia Rönning i Springfloden.

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.