Caroline Tibell

Rebecka Edgren Aldén nominerad till Crimetime Specsavers Award

fredag 27 maj 2016

Rebecka Edgren Aldén har nominerats till Crimetime Specsavers Award i kategorin Årets deckardebut för Den åttonde dödssynden.

– Jag är otroligt glad, har ju drömt om att skriva böcker sedan jag var sex år. Att min bok gavs ut, blev såld till fem länder och nu är nominerad till det här fantastiska priset känns helt overkligt. Det är som en dröm! säger Rebecka Edgren Aldén.

Om boken:
Nora är framgångsrik krönikör, författare och föredragshållare. För tio år sedan föll hon i ett trapphus från sjunde våningen och nästan förlorade livet, något som fått henne att tänka att den som anstränger sig lyckas. En dag flyttar Klara in i huset mitt­emot och ordningen i villakvarteret störs. Kanske var det som hände tio år tidigare ingen olycka? 

Den åttonde dödssynden är en berättelse om fasader och saker vi vill dölja, tillkortakommanden och fasansfulla hemligheter. Boken har fått stor uppmärksamhet och är redan såld till fem länder.
Rebecka Edgren Aldén är journalist och författare med en bakgrund som redaktör på magasin som Damernas Värld, mama och Family Living.


Om priset:

Crimetime Specsavers Award instiftades 2015 av deckarfestivalen Crimetime Gotland och huvudpartner Specsavers Sverige. Syftet med priset är att sprida spänningsläsningens kraft och få fler att upptäcka de svenska deckarförfattarna. 2016 utökas priset från en till fyra kategorier:  

Årets deckardebut
Årets barndeckare (ny)
Årets deckarförfattare - läsarnas pris (ny)
Hederspriset - delas ut till en författare som varit banbrytande för den svenska kriminallitteraturen  (ny)

Prisutdelningen av samtliga priser äger rum lördagen den 20 augusti under finalföreställningen av deckarfestivalen Crimetime Gotland i Visby. Läs mer om festivalen på crimetimegotland.se

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.