Jasmin Storch

Karolina Ramqvist nominerad till Sveriges Radios novellpris 2016

Karolina Ramqvist, Neftali Milfuegos, Olivia Bergdahl, Mara Lee och Pooneh Rohi har skrivit de fem noveller som nu får tävla om Sveriges Radios novellpris 2016.
fredag 19 augusti 2016

En jury har nominerat fem av de totalt elva noveller som under det gångna året specialskrivits för Sveriges Radio och sänts i P1. Nu är det lyssnarna som avgör. Sveriges Radios novellpris delas ut 24 september på Bokmässan i Göteborg.

Från och med måndag kommer de utvalda novellerna sändas kl. 11.35 och kl. 19.35 i P1.

Måndag 29 augusti
1. Det är midsommarafton av och med Neftali Milfuegos

Tisdag 30 augusti
2. Den fria rörligheten av och med Karolina Ramqvist

Onsdag 31 augusti
3. Hjälten Josef Schultz på fotografiet av Olivia Bergdahl i uppläsning av Tomas von Brömssen

Torsdag 1 september
4. Mitt namn betyder liv av Mara Lee i uppläsning av Lena Endre

Fredag 2 september
5. Segraren av Pooneh Rohi i uppläsning av Nadia Hussein

Samtliga fem nominerade noveller finns också för lyssning via hemsidan www.sverigesradio.se/p1/radiofoljetongen från och med måndag 29 augusti kl. 11.30.

Vinnaren utses av lyssnarna som kan rösta genom att mejla novellpriset@sverigesradio.se, skicka SMS till 72250 och då skriva novellen (mellanslag) och sen den siffra som man vill rösta på: 1 = Neftali Milfuegos, 2 = Karolina Ramqvist osv. Eller så skriver man ett brev till Novellpriset, Sveriges Radio, 971 71 Luleå. Röstningen pågår till och med 11 september.

Om Sveriges Radios novellpris:
Priset instiftades för femton år sedan eftersom genren med uppläsning av litterära texter, inte minst i det korta formatet, lämpar sig så väl för radio. En jury som består av kulturmedarbetare på Sveriges Radio väljer ut fem av de noveller, specialskrivna för P1, som sänts under året. I år hade juryn 11 noveller att ta ställning till. Därefter är det radiolyssnarna som röstar fram den vinnande radionovellen. Sveriges Radios novellpris delas ut på Bokmässan i Göteborg lördag 24 september.

Förra årets vinnare blev Johanna Nilsson. Under årens lopp har författare som Stina Stoor, Håkan Nesser, Arkan Asaad och Beate Grimsrud tilldelats Sveriges Radios novellpris. Priset är 25 000 kronor och en statyett.

85 kr Bok - Danskt band
Utgiven: september 2016
65 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2015

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.