Maria Annas

Katarina Kieri tilldelas Norrlands litteraturpris 2016

Katarina Kieri har tilldelats Norrlands litteraturpris 2016 för sin roman Vårt värde.
tisdag 09 augusti 2016

Motiveringen lyder:

"Närmast rastlöst driver Katarina Kieri fram en berättelse i vi-form, om en generation som kilats fast mellan ytterligheter: varken bybo eller stadsbo, allvarsam eller svamlig, modern eller från det förflutna, stolt eller skamsen. Det är en roman som på samma gång styrker identiteten som ständigt ifrågasätter den, präglad av det tornedalska, men bestulen från det finska språket och i kollision med det moderna livet i staden. Av tomrummet som skapas formar Kieri ett träffsäkert tidsdokument om ett barn till tornedalingar i deltidsexil."

Norrlands litteraturpris är ett litterärt pris som utdelas av Norrländska litteratursällskapet (tidigare Norrländska författarsällskapet). Priset instiftades 1973 och kallades fram till 2008 för Rörlingstipendiet. Norrlands litteraturpris skall utdelas till ett lovande författarskap med norrländsk anknytning. Prissumman är 10 000:- och utdelas vid det årliga Sommarmötet, vilket 2016 äger rum på Bokcafé Pilgatan i Umeå den 1–2 juli. Juryn utgörs av Norrländska litteratursällskapets styrelse.

200 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2015

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.