Nasti Roos/Göran Segeholm/Anna Ledin Wiren

Stina Stoor, Annika Estassy och Sara Larsson nominerade till Studieförbundet Vuxenskolans författarpris 2016

Stina Stoor, Annika Estassy och Sara Larsson är tre av tio författare som nominerats till Studieförbundet Vuxenskolans författarpris i år. Vinnaren presenteras i anslutning till bokmässan i september.
fredag 19 augusti 2016

Stina Stoor, född 1982, bor och verkar i sin barndomsby, Balåliden, utanför Bjurholm. Bli som folk är hennes första novellsamling. För boken nominerades hon till Augustpriset 2015.

Annika Estassy föddes 1962 i Nice och växte upp i Senegal och Frankrike tills hon som trettonåring hamnade i Ljusdal i Hälsingland. Med Alla dessa hemligheter avslutar Annika Estassy den fristående trilogi hon inledde med Solviken och fortsatte med Croissants till frukost.

Sara Larsson, född 1973, tillbringade merparten av uppväxten i det lilla samhället Grebbestad i norra Bohuslän, men är nu bosatt i Stockholm. Den första lögnen är hennes debut. För boken nominerades hon till Crimetime Gotlands deckarpris Crimetime Specsavers Award 2015.

SVs författarpris tilldelas en person som i sitt författarskap speglar nutidens landsbygd, med inriktning på författare i början av sin karriär. Priset har delats ut sedan 1954 och prissumman är 50 000 kronor.

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.