Murdos

Haruki Murakami tilldelas årets HC Andersen-pris

Den japanska författaren Haruki Murakami tilldelades årets HC Andersen-pris för sin "djärva mix av klassisk berättarkonst, populärkultur, japansk tradition, drömlika realism och filosofiska diskussion".
onsdag 02 november 2016

Den japanska författaren Haruki Murakami tilldelades årets HC Andersen-pris vid en ceremoni i stadshuset i Odense i söndags. Priset, på 500 000 danska kronor, delades ut av kronprinsessan Mary. 

"Murakamis förmåga att kombinera vardag med magi och sagor härstammar från en språklig tradition som för tankarna till Hans Christian Andersen", säger priskommitténs Anne-Marie Mai i ett pressmeddelande.

Tidigare har juryn sagt att det är Murakamis "djärva mix av klassisk berättarkonst, populärkultur, japansk tradition, drömlika realism och filosofiska diskussion" som gör att han får årets pris.

HC Andersen-priset instiftades av det privata initiativet HC Andersen litteraturpriskommitté 2010. Tidigare pristagare är bland andra JK Rowling och Salman Rushdie.

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.