Trinidad Carrillo, Jerker Andersson, Helge Hansen och Sara Mac Key

Fyra av fem nominerade till Årets författare i väst 2016 ges ut av Norstedts

Vi är mycket stolta att kunna berätta att hela fyra av fem nominerade till Årets författare i väst ges ut av Norstedts. Ett stort grattis till Sara Hallström, Eija Hetekivi Olsson, Ulf Karl Olov Nilsson och Ingela Strandberg!
torsdag 01 december 2016

Juryn har under hösten gått igenom västsvenska skönlitterära böcker utgivna 1 oktober 2015 – 30 september 2016. Följande fem författare har nominerats till priset Årets författare:

Sara Hallström, Jag vill att mina barn ska tillhöra
Eija Hetekivi Olsson, Miira
Ulf Karl Olov Nilsson (UKON), Glömskans bibliotek
Ingela Strandberg, Vid oro skog
Kennet Klemets, Medan jag skrivs

Pristagaren kommer att utses i december och koras vid Invigning av litteraturåret 2017 – onsdag 18 januari på Göteborgs litteraturhus.

Priset Årets författare ska gå till till en i Västsverige verksam författare som under det gångna året givit ut ett skönlitterärt verk av särskilt hög kvalitet. Med Västsverige förstås Halland, Västra Götaland och Värmland. Det handlar om poesi eller prosa för vuxna.

Prissumman är 20 000 kronor.

Årets jury är Elin Boardy, ordförande (Författarcentrum Väst), Christina Engdegård (Västsvenska Författarsällskapet) och Malin Anderssson(Göteborgs stadsbibliotek).

 

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.