Rösta i Stora Ljudbokspriset 2016!

Nu är det dags att rösta på dina favoriter i Stora Ljudbokspriset 2016. Sista dag att rösta är 11 december.
torsdag 01 december 2016

Nytt för i år är att barn- och ungdomspriset delas upp i två kategorier och därmed kommer totalt ses priser att delas ut: Skönlitteratur, Spänning, Barn, Ungdom, Hederspriset och Storytelpriset.

I kategorin Skönlitteratur finns Min fantastiska vännina av Elena Ferrante och Morgonstjärnan av Pierce Brown bland de nominerade. I kategorin Spänning hittar vi Anna JanssonRädslans fåglar,  Anna KarolinaFörlorat ansikte och Cilla & Rolf BörjlindSov du lilla videung.

På hemsidan finns alla nominerade och instruktioner över hur du röstar!

Stora Ljudbokspriset syfte är att lyfta fram ljudboken och främja dess utveckling. Priset belönar både författare och inläsare. Priset instiftades 2008 av skådespelaren Peter Stormare, ordförande för Bok & Biblioteksmässan samt VD för Synskadestiftelsens bolagsgrupp.

2014 tog Storytel över priset och skapade Sveriges första glittriga Ljudboksgala 2 mars 2015. Juryns direktiv är att de ska välja vilken av titlarna som ger den bästa ljudboksupplevelsen, alltså kombinationen berättelse och uppläsning. Juryn lyssnar på de fem framröstade titlarna och fattar sedan ett gemensamt beslut om vilken som blir årets vinnare. Vinnarna presenteras i mars.

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.