Sara Mac Key

Anneli Jordahl nominerad till Vi:s Litteraturpris

Anneli Jordahl, född 1960, är författare och litteraturkritiker. Hon debuterade skönlitterärt 2009 med Jag skulle vara din hund (om jag bara finge vara i din närhet) och har därefter utgivit ytterligare tre romaner.
tisdag 27 december 2016

Anneli Jordahl nomineras till priset för sin roman Som hundarna i Lafayette Park.

Juryns motivering:
”Som hundarna i Lafayette Park är en uppslukande roman om änkan Jeanette, som tar steget ut i världen för att jämka sin privatforskning på arbetardöd med Angela Davis kamp för de svarta. Därtill är det en oförutsägbar skildring av existentiell värdighet i det krackelerande folkhemmet.”

Om priset:
Tidningen Vi:s Litteraturpris har delats ut sedan 1947. Det går till en skönlitterär författare ”på väg”; som har debuterat och publicerat max fem prosaböcker för vuxna. Bland tidigare års pristagare återfinns bland andra Kerstin Ekman, Stig Claesson, Torgny Lindgren, Jonas Hassen Khemiri och Sara Stridsberg.

Årets jury har bestått av Torbjörn Elensky (litteraturkritiker och författare), Lina Kalmteg (litteraturkritiker och författare), Annina Rabe (litteraturkritiker), Sofia Wadensjö Karén (chefredaktör, Vi), Ebba Witt-Brattström (litteraturprofessor) samt Peter Fröberg Idling (litteraturkritiker, författare och juryns ordförande).

199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2016

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.