Foto: Jeff Mermelstein

Jonathan Safran Foer är tillbaka

Den hyllade amerikanen släpper sin första roman på elva år. 

onsdag 05 april 2017

Jonathan Safran Foers nya efterlängtade roman Här är jag är en brett anlagd familjehistoria som utspelar sig under tre tumultartade veckor i Washington. Stora och små händelser sätts samman till en väv över familjen Blochs liv: en skilsmässa, ett självmord, en bar mitzvah, en jordbävning, ett fullskaligt krig i Mellanöstern, och en familjehunds öde på veterinärsbordet. Mitt i allt detta står Julia och Jacob Bloch och centrala frågor som: Hur hanterar vi våra roller som far, make, son, hustru och mor? Barn och vuxen? Jude och amerikan? Hur kan vi göra anspråk på vår egen identitet när vi alltid är skyldiga andra så mycket?

Med sin nya roman visar Jonathan Safran Foer återigen prov på samma högenergiska, dråpliga och känslostarka prosa som gjorde honom till omtalad författare redan som tjugofemåring, när han debuterade med Allt är upplyst, idag en modern klassiker. Här är jag, som är hans hittills mest personliga verk, har hyllats av kritiker världen över. På en direkt fråga om romanen är självbiografisk har Foer svarat:

”Jag skulle säga att den inte handlar om mitt liv men att den handlar om mig”.


Jonathan Safran Foer är född 1977 och bor i New York. Han har vunnit flera litterära priser, bland annat National Jewish Book Award och Guardian First Book Award. 

229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.