Fredagsreceptet: Kycklingben med krämig majs till buffébordet

Studentmottagning, barndop eller försommarfest med jobbet? Vi tipsar om perfekt plockmat.

fredag 19 maj 2017

Sommarvädret har kommit till vårt avlånga land, lagom till alla tillställningar som hör årstiden till: studentmottagningar, barndop, cocktailpartyn och picknick i parken. Under tre fredagar har vi bjudit på recept från boken Plockmat och idag tipsar vi om milda kycklingben med krämig majs som passar både stora och små.

Alla våra fredagsrecept hittar du här!

***

Kycklingben med majs

Till 10 kycklingben

10 kycklingben
2 msk rapsolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk mald spiskummin
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar

Krämig majs

1 burk majs (300 g)
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
50 g fetaost
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
½ msk Maizena majsstärkelse

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda oljan med paprikapulver, spiskummin, salt och cayennepeppar. Pensla kycklingbenen med oljan och lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen tills kycklingbenen är genomstekta, ca 20 minuter.

2. Majs: Låt majsen rinna av. Mixa hälften av majsen med mixerstav. Lägg mixad och hel majs i en kastrull. Kärna ur och fintärna paprikan. Skala och finhacka vitlöken. Lägg paprika och vitlök i kastrullen och tillsätt grädden. Låt sjuda ca 5 minuter.

3. Smula ner fetaosten i kastrullen och krydda med salt och cayennepeppar. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och blanda ner i röran. Låt koka upp.

4. Servera kycklingbenen med den krämiga majsen.

172 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.