Foto: Pierre Björk

Norstedts ger ut Silvana Imams första bok

I mars nästa år släpps Silvana, en unik foto- och textbok från en av landets starkaste röster.

onsdag 11 oktober 2017

I mars 2018 ger Norstedts ut artisten Silvana Imams första bok. Silvana är ett rikt självporträtt av en av våra största artister och hennes musikaliska universum. I denna unika fotobok möter vi Silvana Imam på tidigare opublicerade och privata bilder tillsammans med de flesta av hennes låttexter, för första gången samlade. Genom personliga kommentarer och berättelser får vi en inblick i kreatören Silvana Imams arbete. Silvana bjuder in till ett eget land där jantelagen är ogiltigförklarad och full kreativ och personlig frihet råder.

En bred, hängiven publik har tagit Silvana Imam till sina hjärtan och på bara några år har hon blivit den mest hyllade, lyssnade och inflytelserika rapparen och artisten i Sverige, prisbelönt för låttexter och liveshower. Med sina kompromisslösa texter har hon fångat en hel generation och med självklarhet breddat samhällsdebatten. Hon är en stark röst för de queera, de utsatta och de ansatta.

”Det här är en personlig text- och fotobok från mig till er där jag delar mina tankar om hur låtarna kom till. Och eftersom jag är en visuell artist har jag försökt göra texterna rättvisa med foton som jag tycker speglar mig”, säger Silvana Imam.

Det här är en bok för fansen, Silvanas nonsense warriors, och för alla oss som fascinerats av hennes okuvliga och starka budskap om kärlek, antirasism och aktivism.

”Silvana har haft en tydlig vision från dag ett och det har varit inspirerande att se den här boken växa fram.  Jag är otroligt stolt över att Norstedts ger ut hennes bok”, säger Norstedts förlagschef Eva Gedin.

Silvana är formgiven av konstnären och designern Johanna Burai, som bland annat ligger bakom det uppmärksammade projektet World White Web.

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.