Foto: kajsacharlotta.se

Klädda för framgång – ”Så hjälpte Oscar Arrsjö oss!”

Modeexperten Oscar Arrsjö berättar i sin nya bok hur du når dina mål, med hjälp av det du har på dig. Vi har träffat tre killar som han guidat i modedjungeln.

torsdag 26 oktober 2017

I sin bok Klä dig för framgång ger modeexperten Oscar Arrsjö sina bästa tips för hur kläder kan lyfta dig i olika situationer. Vare sig det gäller en jobbintervju, en dejt eller en festlig tillställning kan rätt outfit få dig att känna dig säkrare. I boken går han igenom de moderna stilreglerna - och tipsar om vilka det är helt okej att bryta emot. Hur man vårdar sin kläder och skor, tar bort fläckar och får rätt snits på slipsen eller halsduken finns också med förstås.

Vi har träffat tre framgångsrika killar som Oscar guidat i modedjungeln. Han har hjälpt dem att klä sig efter sin kroppstyp och att hitta sin egen stil. Möt Joakim, Andreas och Robert – alla klädda för framgång.

Joakim Bengtsson, vd och grundare av E3 Control AB

–  Min stil skulle jag beskriva som klassisk. Jag gillar brogueskor, smala kavajer i flanell och tweed med matchande slips, allt i dova basfärger. Lite gubbigt fast med modern touch helt enkelt. När jag 2011 startade mitt företag hade vi gjort en tydlig profil gällande vårt varumärke. Eftersom vi i vår familj varit ingenjörer och elektriker i fem generationer valde vi att rikta känslan i profilen åt vårt arv av elindustri, klassiskt hantverk och entreprenörskap. Oscar hjälpte mig uttrycka detta på ett helt fantastiskt sätt i samtliga medarbetares kläder. Alla i företaget, från tekniker till vd, blev klädda i kläder som verkligen gav utryck för våra värderingar och känslan för varumärket.

Vilket är det bästa tips du fått av Oscar?

– Att passform verkligen är a och o. Att lämna in till exempel en kavaj till skräddaren för att bättra på passformen är mer regel än undantag för mig efter Oscars tips. Det är verkligen värt de där hundralapparna extra.

Vilket är ditt bästa stiltips?

– Köp dyra skor! Och ta hand om dem med puts och skoblock i cederträ. Skulle de efter många år gå sönder, lämna in dem till skomakaren och laga. Inget slit och släng. Hållbarhet och kvalitet är det nya svarta.


Andreas Lind, vd på Visual Art

– Min klädstil skulle jag beskriva som en stilmedveten internationell businessman med en subtilt rockig underton som alltid är redo för nya möjligheter.

Vad har Oscar hjälpt dig med?

– Inspiration! Hitta en skön balans mellan reklam och traditionell business, det har varit viktigt för mig att det inte blir ”banker” men samtidigt att det ska funka i alla arbetsrelaterade sammanhang, oavsett om det är i Sverige eller större internationell storstad.

Vilket är ditt bästa stiltips?

– Rena och snygga skor och en välsittande kostym, sen är du hemma!


Robert Pihl, Art Director/musiker samt medgrundare och innehållsproducent av Out of Office After Work

– Min stil varierar kraftigt då jag ägnar vissa dagar åt uppklädda möten med varumärken och sponsorer men även träffar medarbetare och vänner i en mer casual miljö. Under en och samma vecka kan jag skifta mellan smoking och fluga till kostym och skjorta och ända ner till trasiga jeans och t-shirt. Jag älskar variationen och folk har ofta svårt att sätta mig i ett fack. Här har Oscar varit en enorm hjälp då han hittat plagg som går att kombinera till alla olika tillfällen. 

Vilken man har bäst stil tycker du?

– Om vi pratar Sverige så tycker jag Daniel Hallberg är en bra kandidat. Han skiftar inom olika stilar på grund av hans yrke som copywriter till vardags samt hans nya roll som influencer. Självironi och humor är ju också en vinnande accessoar. 

Om du fick tipsa alla män där ute om en enda stilrelaterad sak, vad skulle det vara?

– Gå till frisören minst en gång i månaden. Det blir både billigare och ger en boost att alltid ha en snygg frisyr. 

229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.