Åsa Erlandsson nominerad till Stora Journalistpriset

Åsa Erlandsson nomineras i kategorin Årets Berättare med motiveringen: ”För att hon genom virtuos berättarteknik kryper in under skinnet – på både mördare och läsare – och därmed får oss att inse vidden av ett av de värsta rasistdåden i svensk historia.”

tisdag 07 november 2017

”Jag är otroligt glad och hedrad, och stolt över just den här kategorin. Årets Berättare. I min bok har jag intervjuat så många människor, så många livsöden och det är deras öppenhet och förtroende som jag försökt förvalta så bra jag bara kan. Den här nomineringen är ett erkännande till oss allihop.”

Åsa Erlandssons bok Det som aldrig fick ske är en djuplodande skildring av skolattentatet i Trollhättan den 22 oktober 2015. I boken får vi följa gärningsman och offer, poliser och anhöriga, experter och skolpersonal, vars berättelser blir pusselbitar till mer än själva attentatet. Åsa Erlandsson visar hur Sverige håller på att förändras och om hur rasism, ofrivilligt utanförskap och psykisk ohälsa kan få ödesdigra konsekvenser.

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.