Foto: Viaplay

Thrillersuccén Förstfödd blir tv-serie

Filip Alexandersons bok står som förlaga till Viaplays nya storsatsning med Izabella Scorupco i en av huvudrollerna.

måndag 27 november 2017

Filip Alexandersons thrillersuccé Förstfödd står som förlaga till Viaplays nya serie Eldmärkt. I grunden ligger en berättelse om sökandet efter sitt ursprung, en jakt som leder oss in en dold värld präglad av mörka hemligheter och okända krafter.

Huvudrollerna spelas av August Wittgenstein (Das Boot, The Crown) och Izabella Scorupco (Goldeneye, Alias).

– Det är en ynnest att få spela en så mångfacetterad karaktär. En oerhört stark kvinna, både fysiskt och psykiskt, men samtidigt så skör och ständigt på gränsen till personlig kollaps, säger Izabella Scorupco.

– Absurt och omvälvande, men riktigt, riktigt roligt förstås, berättar Filip Alexanderson för oss.

Är du själv inblandad i produktionen på något sätt?

– Jag har varit involverad i snart två år, från ax till limpa. Ett stort och spännande arbete att få djupdyka in i en ny bransch med allt från pitchar hos TV-bolagschefer till manusarbete och konceptideér. Jag kommer även att spela en roll i TV-serien.

Hur är det att lämna över sina karaktärer och sin berättelse, lägga dem i händerna på andra?

– Jag har medvetet försökt hålla en viss distans till mina egna bilder, för det kommer ju ändå aldrig bli så. Men också upptäckt att det faktiskt kan bli bättre när andra fyller i mina skisser utifrån sitt kunnande. Det är väldigt spännande att se hur det jag tänkte på kammaren tar verklig form, hur detaljer som jag aldrig behövt fundera över blir verklighet; texturer, färger, ansikten, platser. Som tur är har jag arbetet inom teatern hela mitt yrkesliv, så jag är van vid kreativa samarbeten där man får ge och ta.

Vad jobbar du mer med just nu?

– Jag jobbar på en ljudboksserie som utspelar sig på 70-talet med poliser, spioner och politiska våldsdåd. En spin-off med en av huvudpersonen i Förstfödd.

Inspelningarna av Edldöpt påbörjas i januari 2018 med nordisk premiär planerad till samma år exklusivt på Viaplay, och visas senare på TV3 i Sverige.

206 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2015

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.