Foto: Bengt Wanselius

Dramatens bokcirklar bjuder in till samtal om Ingmar Bergmans författarskap

I vår fokuserar Dramatens bokcirklar på Ingmar Bergman, med utgångspunkt i de böcker som givits ut på Norstedts i år.

tisdag 06 mars 2018

I Dramatenbaren bjuds det på fika med te och scones, samtidigt som du får diskutera böckerna och lyssna till en skådespelare som läser utvalda stycken. Leder samtalen gör teaterns dramaturger.

Den 18 mars är det Arbetsboken 1955-1967 som är på agendan. Under hela sitt författarliv använde Ingmar Bergman sig av vad han kallade för ”arbetsböcker” - små spiralblock i vilka han skrev ner de första utkasten till sina berättelser, och sedan fortsatte anteckna i under hela processen med ett specifikt verk. I sina självbiografier Laterna magica (1987) och i synnerhet i Bilder (1990) citerar han ibland korta passager från arbetsböckerna - i övrigt är de aldrig tidigare offentliggjorda. Samtalsledare är dramaturgen Emma Meyner-Dunér och skådespelaren Nina Fex läser passager ur boken.

Den 15 april är det Laterna magica som diskuteras - Ingmar Bergmans självbiografiska verk från 1987. När boken kom blev det en världshändelse; det var första gången Bergman verkligen trädde fram som skönlitterär författare. I Laterna magica skildrar han sin väg från olyckligt prästbarn till internationellt hyllad film- och teaterskapare. Många nycklar ges till teman som han återkommit till i sina filmer och teateruppsättningar. Samtalsledare för kvällen är dramaturgen Irena Kraus, läser utdrag gör skådespelaren Danilo Bejarano.

Klicka vidare här för mer information och biljettförsäljning.

239 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2018
239 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2018
239 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.