Foto: Terrill Lee Lankford

Michael Connelly får årets Diamond Dagger

En av thrillervärldens allra största får brittisk kriminallitteraturs mest prestigefyllda pris.

torsdag 22 mars 2018

Crime Writers’ Association (CWA) ger priset till den amerikanska författaren Michael Connelly. Prisetbelönar författare vars karriärer inom kriminallitteratur har präglats av mycket hög kvalitet och som har gjort ett viktigt bidrag till genren, rapporterar Boktugg:

– Michael Connellys kriminalromaner har vunnit internationellt erkännande i mer än ett kvarts århundrade och har gett läsare, tv-tittare och filmfans en rik underhållning. En kombination av underbara karaktärer, levande platser och gripande intriger karaktäriserar hans böcker. CWA är mycket glada över att fira hans prestationer med Diamond Dagger-priset, säger Martin Edwards, ordförande på CWA..

Michael Connelly kommer få ta emot priset på Dagger Awards-galan i London den 25 oktober. Tidigare vinnare av priset inkluderar P.D. James, John le Carré, Dick Francis, Ruth Rendell, Lee Child och Ann Cleeves.

Från Boktugg:

– Det här är verkligen spännande. Hur kan en författare som skriver om en kille som försöker hitta mening i Los Angeles någonsin förvänta sig att få erkännande från en så fin grupp från så långt bort? Det är bortom allt jag kunde ha föreställt mig, och jag är mycket hedrad och tacksam, säger Michael Connelly till CWA.

Michael Connelly är idag en av världens mest framgångsrika kriminalförfattare, och han är mest känd för sina romaner om Harry Bosch. Han har skrivit över 30 romaner och är just nu aktuell med boken Inte ett farväl. I maj ger Norstedts ut Nattskiftet, den första boken i en serie om Renée Ballard vid LAPD. När den gavs ut i USA 2017 gick den genast upp i toppen på New York Times bästsäljarlista. Böckerna om Bosch har även blivit en framgångsrik tv-serie.

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2017
39 kr Bok - Storpocket
Utgiven: mars 2018
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.