Foto: Johan Bergmark

Magnus Uggla ger ut sina memoarer

I höst kommer rockikonens självbiografi Enda sättet att genomlida en konsert är att själv stå på scenen. Förbeställ signerat exemplar redan nu!

onsdag 04 april 2018

Magnus Uggla är en av Sveriges största artister. Han slog igenom 1977 med skivan Va ska man ta livet av sig för när man ändå inte får höra snacket efteråt och har totalt gett ut över tjugo album. I höst ger han ut självbiografin Enda sättet att genomlida en konsert är att själv stå på scenen. Boken ges ut i september och går redan nu att förhandsbeställa här!

”Jag har aldrig känt mig manad att sätta mina personliga livsöden på pränt. Jag är 63 år – snart pensionär, jag vet – och jag har aldrig ens tänkt tanken på att skriva en bok. Förrän nu”, berättar han själv.

”Det skall sägas att egentligen ogillar jag böcker starkt. Till skillnad från mina föräldrar som läste för jämnan när jag var barn. Mammas ständiga devis var att ’har man bara en bok har man aldrig tråkigt’ och eftersom både hon och pappa levde enligt den devisen blev också böckerna min största konkurrent om mina föräldrars uppmärksamhet.”

Vad fick honom då att sätta sig ner och, som han själv beskriver det, ”plita ner 300 sidor, av förvisso rätt ointressanta anekdoter från min uppväxt”? En ADHD-utredning.

”Att tvingas berätta för en psykolog om sin barndom sätter igång en del tankar. När jag sen fick en roll i My Fair Lady på Stadsteatern som Elizas pappa – i min enfald trodde jag att jag förärats en av huvudrollerna – visade det sig att min medverkan i musikalen var ringa. Under den långa repetitionsperioden kom rastlösheten åter krypande. Vad skulle jag sysselsätta mig med hela dagarna? En morgon kom titeln på mina ännu oskrivna memoarer farandes. Bara sådär. Den sammanfattade det mesta och det kändes på något sätt omöjligt att inte slå sig ned vid datorn och ge liv åt titeln.”

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.