Foto: Elisabeth Ohlson-Wallin

Anna Bågstams thriller såld till fyra länder

På bokmässan i London var intresset stort för Ögonvittnet som ”sticker ut i mängden av nordiska deckare”.

måndag 16 april 2018

Anna Bågstam debuterade med ljudboksserien Stockholm Psycho och har i vår släppt sin debut i det fysiska formatet. Den nya boken, Ögonvittnet, är en tempofylld och spännande deckare som utspelar sig i Öresundstrakten, med en smart, rolig och ofullkomlig hjältinna som huvudperson. På bokmässan i London förra veckan visade många utländska förlag intresse för boken och den är redan såld till fyra marknader: Tyskland, Danmark, Italien och Spanien.

Erika Degard, förläggare på Norstedts, och Linda Altrov Berg, från Norstedts Agency, berättar:

– Utomlands är förlagen väldigt intresserade av att boken är ett samarbete med Storytel, ljud växer på alla marknader och här släpper vi nu en bok som är skriven för att passa riktigt bra i både ljudformatet och det fysiska formatet. Det är en spännande och oförutsägbar deckare med ordentligt med driv och många cliffhangers.

Vad är det i Anna Bågstams bok som sticker ut för de utländska förlagen?

Ögonvittnet har en hjältinna som är rolig och hamnar i dråpliga situationer. Harriet är lite som Bridget Jones, vilket får henne att sticka ut i mängden av nordiska deckare, med plågade poliser med alkoholproblem eller poliser som försöker få vardagen och livspusslet att gå ihop. Det är befriande. Hon är en frisk fläkt i den traditionella krimvärlden, säger Linda Altrov Berg och Erika Degard.

Läs vår intervju med Anna Bågstam här!

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.