Bodström & Lampers debuterar som ljudserieförfattare

Svenska brott: Sommarstugemordet i Arboga handlar om ett av senare års mest sensationella mordfall. Vi bad experterna berätta mer om serien som finns ute nu!

måndag 07 maj 2018

Författarna Thomas Bodström och Lars Olof Lampers gör en journalistisk och juridisk djupdykning i fallet som engagerat hela Sverige. Ett äldre par attackeras i en idyllisk sommarstuga den 3 augusti 2016. Mannen dör, kvinnan skadas svårt. Snabbt riktas misstankarna mot parets dotter, Johanna Möller. Säsong 1 av true crime-serien Svenska Brott berättar i nio avsnitt hela historien om knivattacken, illustrerat av autentiskt ljudmaterial och med förklarande kommentarer om rättsväsendet och polisens arbete av Thomas Bodström.

Samtidigt utkommer hela berättelsen i inbunden bok.

Thomas Bodström och Lars Olof Lampers, ni debuterar idag som ljudserieförfattare. Svenska Brott: Sommarstugemordet i Arboga har premiär samtidigt som pappersboken släpps. Vad handlar den om?

Vi går igenom fallet där en man och en kvinna attackerades med kniv i en sommarstuga i Arboga den 3 augusti 2016. Mannen avled, kvinnan fick svåra skador. Hovrätten har dömt deras dotter Johanna Möller och hennes dåvarande pojkvän för mord. Johanna har också åtalats – men friats – för mordet på sin make vid samma plats, ett år tidigare. Vi berättar om hela fallet, så som det ser ut för de utredande poliserna, ända fram till hovrättens dom.

Hur har det varit att skriva för ljud?

- Det har varit spännande och roligt att jobba med ljud och bok parallellt, de två formaten har berikat varandra. För ljudboken, som man lyssnar på ett avsnitt i taget, har det varit extra viktigt att nyttja dramaturgin på bästa sätt. Vi har gått igenom ett enormt stort material i researchen och har strukturerat det så att vi kan berätta om det på ett lättåskådligt sätt. Fallet är komplicerat och det är många människor som berörs, därför är det så bra att ha möjlighet att gå på djupet.

Varför gör ni en ljudserie?

- True crime som genre passar bra för ljud. I Svenska brott-serien har vi alltid kombinerat journalistisk research med kunskapen inifrån rättssalen, och i ljudserien tar vi det ett steg längre. Förutom att man får höra autentiska ljudklipp är Thomas med och berättar för lyssnaren och kommenterar polisens och domstolens regler och resonemang, så att lyssnaren själv kan bilda sig en uppfattning. De många olika juridiska detaljerna sätts i ett sammanhang och vi leder lyssnaren genom hela fallet från början till slut.

Lyssna på Svenska Brott: Sommarstugemordet i Arboga hos Storytel

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.