Foto: Terrill Lee Lankford

Ny serie från Michael Connelly!

”Connellys nya polis får Harry Bosch att likna en slöfock” skriver New York Times om Nattskiftet.

onsdag 09 maj 2018

Michael Connelly en av världens mest framgångsrika kriminalförfattare, alla kategorier. Serien om Harry Bosch fortsätter senare i år men nu är han aktuell med den första boken i en helt ny serie, den första boken heter Nattskiftet och den möttes av strålande kritik när den gavs ut i USA.

I den nya serien följer vi Renée Ballard. Som lovande ung polis såg det ut som om hon skulle kunna göra en spikrak karriär inom LAPD. Men när hon anmälde en överordnad för sexuella trakasserier omplacerades hon, och nu är hon tvungen att ta de otacksamma nattskiften vid polisstationen i Hollywood. De våldsbrott, rån och mord hon tar hand om måste hon oftast överlämna till kriminalarna som jobbar dag.

En natt är hon först på plats efter en oerhört brutal misshandel av en prostituerad som lämnats att dö på en ödslig parkeringsplats. Kort därefter kallas hon och hennes kollega till en nattklubb där flera personer har skjutits, bland dem en ung kvinna. De här fallen tänker hon inte släppa ifrån sig.

Hon börjar mot uttryckliga order att utreda brottsfallen på egen hand under sin lediga tid. När hon gräver djupare i dem blir hon tvungen att konfrontera sina egna demoner och förstå varför hon aldrig någonsin är beredd att ge upp.

Nattskiftet är den första boken i en serie om Renée Ballard vid LAPD. När den gavs ut i USA 2017 gick den genast upp i toppen på New York Times bästsäljarlista.

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2018
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Gunilla Leining
Utgiven: maj 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.