Foto: Jessica Scharpf

Hypade debutromanen orsakade intensivt budkrig

Hon som inte vet är thrillern som fick bokförlag i USA att slåss om utgivningsrättigheterna. Nu kommer den på svenska.

måndag 21 maj 2018

Karen Cleveland är den före detta CIA-analytikern som debuterar med spänningsromanen Hon som inte vet. Inspiration till romanen har hon hämtat från sitt eget yrkesliv, och förmodligen är det hennes unika erfarenheter som har gjort romanen till en bästsäljare. Huvudpersonen i romanen har nämligen samma jobb som Cleveland hade innan hon slutade jobba för myndigheten.

I USA är den årets största boksnackis. Flera bokförlag i USA gick in i ett intensivt budkrig för att lägga vantarna på rättigheterna. Vann budgivningen gjorde till slut Random House’s Ballantine Books. Men hypen slutar inte där, intresset för boken sprider sig som en löpeld över hela världen – och boken är nu såld till över 30 länder.

Det är inte bara bokförlagen som har visat intresse för Cleveland. Några av de största författarnamnen inom spänningsgenren lovordar hennes debut. Deckarmästaren John Grisham prisar romanen, och menar att Hon som inte vet är så spännande att du kommer ”hoppa över lunchen och förlora sömn” eftersom det inte går att sluta läsa. Instämmer i hyllningskören gör även Lee Child och många andra etablerade thrillerförfattare.

Läs den medryckande inledningen till Hon som inte vet här!

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2018
55 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2018
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Eva Röse
Utgiven: maj 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.