Möt Fatemeh Khavari, Åsa Erlandsson och Johannes Anyuru i Almedalen

Norstedts-författare om rasism, utanförskap och att bygga en folkrörelse i ett nytt land.

torsdag 07 juni 2018

Fatemeh Khavari kom med den stora flyktingströmmen till Sverige sommaren 2015. Jag stannar till slutet är hennes berättelse om att vara född på flykt, om att bygga upp en folkrörelse i ett nytt land med samhällets mest utsatta, om Fatemeh Khavari - 18 år, kvinna, hazar, muslim som bär hijab - och om hennes kamp för att äntligen få stanna upp någonstans och börja leva, inte bara överleva.

Åsa Erlandsson visar i Det som aldrig fick ske: Skolattentatet i Trollhättan hur Sverige håller på att förändras och om hur rasism, utanförskap och psykisk ohälsa kan få ödesdigra konsekvenser. Boken är en djuplodande skildring av skolattentatet i Trollhättan den 22 oktober 2015 och har kommit till genom omfattande research, unika intervjuer med människor som aldrig tidigare uttalat sig offentligt och innehåller helt nya uppgifter. För boken blev Åsa Erlandsson belönad med Stora Journalistpriset 2017 i kategorin Årets berättare, nominerad till Guldspaden och belönad med priset ”Årets debattbok”.

Johannes Anyuru återvänder i sin essäsamling Strömavbrottets barn till samma teman som i sin augustprisade roman De kommer att drunkna i sina mödrars tårar: terrorn, religionens ljus och skuggor, den villkorade svenskheten. Han skriver om samtiden och om en mörknande framtid; han tycker sig "ibland kunna känna hettan från stora ugnar vina mellan träden.” Det är en bok om identitet, rasism, att höra till och vara utanför, men också om språkets och skapandets roll - vems språk är det jag talar?

För intervjuförfrågningar till Fatemeh Khavari, kontakta:
Lina Sjögren
070-587 02 13
lina.sjogren@norstedts.se

För intervjuförfrågningar till Åsa Erlandsson och Johannes Anyuru, kontakta:
Kajsa Loord
070-267 84 47
kajsa.loord@norstedts.se

69 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2018
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2017
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.