Foto: Ann Jonasson

Sommar, tennis och att våga stå för den man är

Jenny Fagerlunds nya bok Med hälsning från Båstad är feelgood när den är som bäst.

måndag 25 juni 2018

Äntligen är det dags. Linda ska få lämna det tradiga livet på jobbet i Stockholm och flytta till London, där hon fått ett prestigefyllt jobb på ett livsstilsmagasin. Men så dras jobberbjudandet tillbaka och hon står utan jobb eller framtidsutsikter. Vad gör hon? Ljuger.

Jenny Fagerlunds nya bok Med hälsning från Båstad är underbar feelgood när den är som bäst. En bok om att allt inte är som det kan verka utåt – och att priset för idén om det perfekta livet kan vara högt.

– Båstad är en av mina absoluta favoritplatser i Sverige och jag och min familj tillbringar så mycket tid vi bara kan där. Det är också en plats som passar perfekt för feelgood. Här finns en lång sandstrand, underbara pittoreska hus som klättrar upp mot åsen, en mysig båthamn och en massa härliga platser att uppleva och besöka.

– Eftersom jag även ville att min bok skulle utspela sig på sommaren kändes tennisen som ett viktigt inslag att ta med. Båstad är mycket tennis och under sommaren kommer massor av folk dit för att uppleva tennisveckorna med tennistävlingar, fester och event. Något som jag ville lyfta och skriva om är vikten av att våga stå för den man är, hur sociala medier påverkar oss och om föräldrar som pressar sina barn. Viktiga ämnen som även känns aktuella.

Du läser själv mycket feelgood, har du några författarförebilder i genren?

– Jag har flera stycken författarförebilder som jag verkligen tycker om och som inspirerar mig enormt. Bland annat är Sophie Kinsella en stor favorit. Hennes fristående böcker är underbara. De är underhållande med ett rappt språk och jag brukar hänga på bokhandelns lås när en ny bok släpps. Annars tycker jag mycket om Jenny Colgan, Marian Keyes, Jojo Moyes samt Lucy Dillon och Mhairi McFarlane. När det gäller svenska författare är jag ett stort fan av Kajsa Ingemarssons tidigare böcker. Hon är en stor förebild för mig i mitt skrivande och jag skulle så gärna vilja läsa mer feelgood av henne. Denise Rudberg är en annan förebild.

Vad inspirerar dig i ditt skrivande?

– Härliga miljöer, möten med människor, musik. Ofta kommer nya idéer när jag har varit ledig några dagar, är ute i stallet, promenerar eller om jag hör eller är med om något som påverkar mig. Det kan vara allt från en konflikt till ett härligt minne.

199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.