Foto: Emma Shevtzoff

”Träna där du är!”

Petra Månström, som i augusti kommer med boken Smartare löpning, ger sitt bästa träningsråd.

onsdag 04 juli 2018

Petra Månström är journalist och entreprenör inom träning och hälsa. Trots att hon började springa relativt sent blev hon snabbt biten av löpning som motionsform. Numera har hon sprungit mängder av motionslopp, halvmaror och maraton samt jobbar professionellt med löpning.

I mitten av augusti kommer hennes bok Smartare löpning men redan nu delar hon med sig av sitt bästa tips för att få igång en bra träningsrutin i sommar.

– Det finns ett träningsråd som verkligen sticker ut bland alla råd jag har fått genom åren. Ingmar är förstås mannen bakom denna klokskap. De gånger jag har följt rådet har jag verkligen sett resultat - liksom motsatsen. Vad rådet är? Jo: att träna där du är. Och inte där du vill vara.

– Alltså: om du idag gör milen på en timme om du maxar och drömmer om milen på 55 minuter så blir det garanterat pannkaka om du pressar dig att springa tusenmetersintervaller i 5:30-tempo. Om du däremot kör tusingarna i 6:00-tempo kommer du så småningom märka att du har krafter kvar. Och snart kan öka farten, successivt.


Foto: Emma Shevtzoff

– Den dagen din kropp är redo kommer du klara av att springa dina intervaller i ditt drömtempo, men det går inte att snabba på utvecklingen genom att forcera saker. Lika ohållbart som att bygga ett hus på en ihålig grund. Så är det ett råd du bör lägga på minnet så är det just detta

Följ Petra på Instagram: @maratonpetra

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.