Foto: Stellan Herner

”En av vårt lands viktigaste författare”

Lovorden haglar över Jonas Gardell och hans nya roman Till minne av en villkorslös kärlek.

måndag 17 september 2018

Jonas Gardells nya roman har minst sagt varit efterlängtad, vilket märks bland de recensioner som kommit. Här är ett urval av alla lovord:

”Nej, Jonas Gardell, jag kan säga det åt dig: Du är en av vårt lands viktigaste författare, du har ett underbart sätt att berätta och du behövs. Och det jag känner för din och glasgrisens bok är faktiskt inget annat än mer eller mindre villkorslös kärlek”, skriver Svenska Dagbladet.

”Jag måste nog läsa det igen, för när man har tårar i ögonfransarna blir texten lite dimmig, och läsarens egna tankar lägger sig i, som de gör av riktigt bra böcker”, skriver Sveriges Radio Kulturnytt.

”Ett hedersdoktorat i historia borde han väl också få – för sina omskakande trovärdiga berättelser om det moderna svenska samhället. Och ändå förblir Jonas Gardell mest av allt en äkta romantisk författare, i traditionell mening – som hanterar sin engagerade och djupt personliga författarröst allt skickligare, i roman efter roman”, skriver Göteborgs-Posten.

”Gardell har en underbar förmåga att utvinna det komiska i en situation utan att för ett ögonblick glömma – eller gömma – det mörker skrattet försöker dölja”, skriver Dagens Nyheters recensent.

”Men mest – och bäst – är det ett vackert, intensivt porträtt av en mor som hela livet kämpar med den Gardellska frågan: hur gör man för att bli älskad? Och hur gör man när man inte gjorde rätt?”, skriver Expressens recensent.

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2018
145 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2018
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Jonas Gardell
Utgiven: augusti 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.